Bangkok tillkännager förbud mot alkoholförsäljning från 10 april till 20 april

Bangkok-

I ett uttalande från polisens generalmajor Pongsakorn Kwanmuang vid Covid 19 Disease Management Center i Bangkok klockan 1:30 i eftermiddags som rapporterades brett i thailändska medier, uppgav han att Bangkok skulle upphöra med all försäljning av alkohol från 10 till 20 april.

Det officiella skälet som angavs var att hjälpa till att uppmuntra social distansering och stoppa spridningen av Covid-19, men det tros också enligt många kommentarer på thailändska sociala medier att detta följer liknande rörelser i Chiang Mai för att stoppa människor från att samlas och dricka under traditionellt thailändskt nyår, eller Songkran, som infaller under samma period.

Officiellt har Songkran skjutits upp till ett senare datum av den thailändska premiärministern, men det exakta datumet har inte meddelats. Dagarna är inte längre helgdagar men tjänstemän fruktar att folk fortfarande kan försöka fira självständigt.

Det finns tio andra provinser med förbud eller restriktioner för alkoholförsäljning enligt Thai Media:
1. Sakon Nakhon 31 mars – 16 april
2. Chiang Mai 10-20 april
3. Rayong 3–15 april
4 Buriram 2-30 april
5. Mukdahan 6-30 april
6. Suphanburi 4-30 april
7. Nakhon Pathom 2-30 april
8. Lamphun 1-30 april
9. Chonburi från 6:6 till 11:2 på morgonen (Med de nationella alkoholförsäljningslagarna fortfarande i kraft betyder detta att man verkligen bara kan köpa från 5-6 och XNUMX-XNUMX)
10. Surin, 2-30 april

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/