Soi Dog Foundation distribuerar över 11 ton mat till herrelösa djurmatare över hela Phuket

Phuket-


Som förberedelse för en ö-omfattande lockdown från 13-26 april, delade Soi Dog Foundation ut över 11 ton hund- och kattmat till herrelösa djurmatare över hela Phuket denna vecka. (9 april).


En flotta av djurräddningsfordon levererade 470 stora påsar med hundmat och 140 stora påsar med kattmat till populära utfodringsställen, såsom tempel, såväl som till matare direkt.


Soi Dog har länge gett mat till öns matare genom sitt Community Outreach-program; dock tillhandahölls mat brådskande och i mycket större mängder i går eftersom låsningen, när den väl trädde i kraft, allvarligt kunde begränsa stiftelsens rörelser. Utan risker bör den mat som tillhandahålls vara tillräcklig för att täcka matare i cirka sex veckor.


Många herrelösa hundar och katter är beroende av matare, restauranger och förbipasserande turister för mat och vatten. Men med vissa matare som inte kan resa till vissa områden på grund av avstängningen, med restauranger stängda och turismen stannar av, kommer många av dessa djur inte att kunna hitta näring som de normalt skulle göra.

Detta gör att de riskerar att förirra sig in i nya områden där de är oönskade, tävla om mat bland sina packar eller svälta. Men med vanliga matare på plats minskas dessa risker avsevärt.


I ett färskt pressmeddelande uppmuntrade Soi Dog också lokala samhällen att hålla utkik efter de herrelösa djuren i sina grannskap genom att utelämna skålar med mat och rent vatten och övervaka eventuella förändringar i deras hälsa.


Soi Dog är fast besluten att, även under dessa svåra omständigheter, inget djur lämnas kvar.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/