Alkoholförsäljning är nu förbjuden över hela landet i Thailand för att motverka sammankomster

Thailand-

Alkoholförsäljning är nu förbjuden över hela landet i Thailand, men inte enligt ett nationellt dekret utan snarare genom att varje provinsguvernör fattar ett separat beslut att göra det för sin provins.

Förbudet kommer när landet officiellt startar Songkran-festivalen, som är det traditionella nyåret i Thailand och under normala tider årets enskilt största och längsta högtid, präglad av våta och vilda vattenstrider, konserter, fester, familjesammankomster, religiöst ceremonier, välsignelser av äldste och buddhistiska reliker, skönhetstävlingar, samhällsstädningar, stora middagar och möte med familjemedlemmar som många inte har sett på ett år.

Men i år, på grund av Covid-19-krisen, har den thailändska regeringen bett att inga av dessa evenemang ska äga rum samtidigt som de officiellt skjutit upp evenemanget och lovat att hålla det älskade firandet senare under året. Dagarna är inte längre helgdagar och regeringskansliet har öppet som vanligt. Istället har regeringen föreslagit att familjemedlemmar ger välsignelser online eller via telefon och avstår från att umgås över alkohol och personligen.

I Chonburi, där The Pattaya News ligger, har guvernören begränsat alkoholförsäljningen till slutet av månaden samt gått några steg längre och även förbjudit att dricka utomhus helt och hållet och till och med all transport av alkohol i provinsen. Regeringen har också uttalat att all umgänge över alkohol, även i små grupper, är förbjuden eftersom det inte främjar social distansering. Du kan läsa mer om beslutet här:

Chonburis guvernör förbjuder all alkoholförsäljning, drickande utomhus, transport av alkohol fram till den 30 april

På grund av olika provinsguvernörers regler och order varierar de exakta datumen för förbudet. Vissa provinser förbjuder försäljning endast till slutet av de faktiska Songkran-datumen och vissa, som Chonburi, har beslutat att förbjuda försäljning tills den nuvarande perioden av nöddekretet tar slut, vilket är i slutet av april. Detta för att ytterligare avskräcka sammankomster eller främjande av riskbeteende, som att människor bryter utegångsförbudet.

Polisen i Banglamung har tidigare berättat för The Pattaya News att nästan alla personer som överträder utegångsförbudet har varit kraftigt berusade.

Samtidigt, föga överraskande, har Thai Alcoholic Beverage Association släppt ett offentligt uttalande att de inte håller med beslutet att förbjuda alkoholförsäljning i hela landet och att de tror att det bara kommer att flytta försäljningen under jorden och uppmuntra människor att göra potentiellt osäker hemgjord sprit och sprit som samt tillåta en svart marknad att sälja alkohol utan ordentliga licenser och policyer. De har också uppgett att en försäljning av alkohol över hela landet i flera veckor kan orsaka allvarliga hälsoproblem för alkoholister, av vilka landet tros ha hundratusentals och kan orsaka dem ytterligare hälsokomplikationer.

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/