Varför Thailands tjänstemän och de flesta medier inte ger detaljerade detaljer om Covid-19 patienter, lägenhetsnamn etc.

Thailand-

En av de mest ställda frågorna vi får här på The Pattaya News är angående exakta platser, lägenheter, människor, platser, tidslinjer etc. när det gäller en bekräftad Covid-19-patient.

Nyligen diskuterade Chonburi Disease Control Committee på sina sociala medier sidor om de exakta skälen till varför de inte ger specifik detaljerad information och varför de har bett nyhetsmedierna att inte ge specifika exakta detaljer om patientens bostad och personliga detaljer.

Bakom kulisserna pågår omfattande kontaktspårning, karantän och identifiering av de som interagerat med bekräftade Covid-19-patienter. Lägenheter, hotell och platser där bekräftade patienter hittas informeras om positiva fall samt har fullständig desinficering och rengöring. Även arbetsplatser där bekräftade patienter arbetar informeras, sätts i karantän och städas. Individer som anses vara högriskkontakter av bekräftade fall sätts också i karantän och testas. (Först och främst på Grand Bella Hotel i Pattaya.) Regeringstjänstemän behandlar denna process MYCKET seriöst men respekterar också patienternas integritet.

Många lägenheter och verksamhetsställen har publicerat dessa meddelanden om bekräftade Covid-19-patienter och några personer har skickat dem till oss. Detta i syfte att informera sina egna invånare eller personal och vara transparenta, men anledningen till att de inte delas överlag, varken av Covid-19-situationscentralerna eller nyhetsmedia är att undvika att utfrysa och "skämma ut" människor som fångade sjukdomen samt potentiella häxjakter. Thailand har strikta lagar om förtal och förtal, men i fallet med viruset är detta inte den främsta anledningen till att inte namnge platser och personer utan snarare för att förhindra att offer behandlas som brottslingar.

I vissa fall, till exempel en 19-årig tjej som återvände till Surin som hade en omfattande resehistorik eller en kvinna som besökte landkontoret, kommer myndigheterna att offentliggöra tidslinjen eftersom det potentiella antalet exponerade personer kan ha varit stort.

Pattaya News håller reda på platser och bekräftad information som skickas till oss samt de dagliga rapporterna från Chonburi Disease Control Center och kan verifiera att informationen för närvarande matchar och är helt transparent.

Det är viktigt att komma ihåg att någon som fångar viruset är en patient och ett offer och bör inte bli föremål för häxjakt eller skam, alltså vår allmänna policy att ge grundläggande detaljer om en patient men inte detaljer. Om det finns ett allmänt folkhälsoproblem, som ett annat exempel en patient som besökte en filial till Bangkok Bank nära Walking Street för ungefär två veckor sedan, kommer dessa alltid att publiceras för allmänheten. Det är dock viktigt att allmänheten litar på kontaktspårningen, tidslinjeutvecklingen och arbetet som görs bakom kulisserna - och det finns mycket av det - vs. försöker jaga patientinformation och störa deras personliga liv själva.

 

Sändning
Användarrecension
2 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/