Blandade budskap om att använda gångvägar längs stränderna i Pattaya för träning, rapporterar många frustrerade lokala invånare

Pattaya-

Under den senaste veckan har The Pattaya News flera gånger rapporterat om striktare efterlevnad längs olika stränder i Pattaya, utformade för att stoppa sammankomster av människor som, trots en order från Chonburi-guvernören att stänga alla stränder, fortsätter att simma och samlas på stränderna.

Den strängare tillämpningen har inkluderat många skyltar som varnar för drakonisk verkställighet enligt det nöddekret som för närvarande är på plats för att stoppa Covid-19 ... vilket kan innebära flera års fängelse eller böter på upp till 100,000 XNUMX baht (cirka tre tusen amerikanska dollar.). Dessa skyltar nämner också att allt att dricka eller äta är förbjudet, liksom alla aktiviteter på stranden, inklusive simning. Det ursprungliga utkastet till guvernörens order gav ett undantag för simning, men den slutliga ordern tog bort undantaget.

Striktare och strängare åtgärder har vidtagits över hela Chonburi för att stoppa människor att samlas, inklusive förbud mot alkoholförsäljning, offentligt drickande och transport av alkohol. Att umgås även i sammankomster så små som två eller tre personer över drinkar är nu emot nöddekretet i Thailand.

Brottsbekämpande drönare har setts flyga över lokala stränder som tillkännager stängningarna på engelska och varnar folk för de hårda böterna och att åka hem.

De flesta invånare och läsare av The Pattaya News verkar hålla med om åtgärdernas grundläggande koncept, förbjuda grupper av människor att samlas, sitta och dricka och umgås. Men många invånare är nu oroade över att åtgärderna går från att uppmuntra social distansering till alltför drakoniska och hårdhänta.

Meddelanden som skickats till Pattaya News, såväl som många kommentarer på sociala medier, har klagat över människor som cyklar, joggar, springer eller går helt ensamma, i vissa fall tiotals meter bort eller mer från någon, stoppat av polisen (i sig en social distansering) kränkning) och beordrade att gå hem och gå av trottoarerna. Detta är inte under det nationella utegångsförbudet, som är 10:00 till 4:00.

Officiellt finns det ingen regel mot att gå runt utomhus för att träna eller mot att gå ut. Många invånare såväl som experter på fysisk kondition har på nätet sagt vikten av fitness, frisk luft och träning, särskilt under tider som denna och förstärkt hur lätt det är att socialt distansera när man går ut och tränar.

Officiellt anses strandtrottoarerna dock vara en del av stranden och den offentliga marken och är tekniskt sett förbjudna, vilket är anledningen till att polisen flyttar människor till och med som går från trottoarerna. Men i många fall är detta helt enkelt att flytta dem till mer trånga trottoarer tvärs över gatan eller att vandra runt på vanliga stadsgator för att träna.

I eftermiddags sågs flera polisfordon, drönare och fotpatruller förflytta människor, även de som var helt ensamma och tränade, utanför strandens gångvägar. I de flesta fall gick människor helt enkelt över gatan, vilket enligt kritiker ökar risken för mindre social distansering.

Det är mycket tydligt att budskapet Pattaya City vill skicka är STAY hemma vid denna tidpunkt, men för många människor som värdesätter fitness och hälsa är detta helt enkelt inte ett alternativ för dem och de hoppas att tjänstemän inser skillnaden mellan social distansering och självisolering eller karantän.

Sändning
Användarrecension
5 (8 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/