Hemlösa problem växer snabbt i Pattaya på grund av Covid19, lokala invånare ber stadens tjänstemän att vidta åtgärder

Pattaya-


Lokala invånare som kontaktade The Pattaya News har uppmanat Pattaya City-tjänstemän att lösa det växande hemlösaproblemet i Pattaya eftersom antalet synliga hemlösa har ökat dramatiskt under de senaste veckorna i centrala Pattaya, främst på grund av covid19-krisen.

Ett videokollage av problemet finns här:

https://youtu.be/qSb2ZiLsNxQ

Lokalbefolkningen nära Soi 13 har uttryckt oro för att även om det alltid har funnits ett fåtal hemlösa i området så har antalet stadigt ökat i området med uppskattningsvis 90 procent av företagen stängda i Pattaya på grund av Covid19.

De bekymrade invånarna berättade för The Pattaya News att efter att Pattaya Beach och parkerna stängdes officiellt skulle de hemlösa påstås ha sparkats av stranden och ut ur parkerna där de flesta av dem sov. Nu sover de framför stängda butiker och företag, som de är mer synliga av. Dessutom, enligt både lokala invånare och en turné av Pattaya News reportrar, har antalet hemlösa ökat dramatiskt.

De lokala invånarna nära Soi 13 sa till The Pattaya News att polisen och stadens tjänstemän borde göra något för de hemlösa, även om det innebär att ge dem tillfälligt rum och ombordstigning under krisen. De har ett gott utbud av mat, konstaterar The Pattaya News, på grund av antalet välgörenhetsorganisationer som för närvarande matar invånare över hela Pattaya, men om inte åtgärder vidtas snart kommer antalet att fortsätta att växa.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/