Pattaya City Checkpoints och stängning börjar onsdag, inte tisdag, på eftermiddagen

Pattaya-


Pattaya City tillkännagav i eftermiddags att de nya kontrollpunkterna för stängningsbegränsningar kommer att starta onsdagen den 15 april under en försöksperiod.

15:00-18:00 Onsdagen den 15:e blir det provlåsning

Från 14:00 torsdagen den 16:e börjar hela lockdownen

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunpluem sa till The Pattaya News sent i eftermiddags "De nya stängningszonerna kommer att ha åtta kontrollpunkter på vägarna för både Chonburi inkommande och Sattahip inkommande."

"Människor som inte har ID-kort i Banglamung men måste komma in i Pattaya för att arbeta kommer att behöva fylla i dokument."

"Dokument kommer att finnas tillgängliga på 140 filialer av 7-Eleven i Pattaya och kan hämtas nu."

"Alla åtta kontrollpunkter kommer att vara på Sukhumvit Road." En karta, som eventuellt kan ändras men för närvarande är slutgiltig, finns nedan.

"Genom att få ihop dokument nu kommer detta att bidra till att minska trafikstockningarna när stängningarna börjar." avslutade borgmästaren.

När det gäller utlänningar måste de ha sitt ursprungliga pass och bevis på uppehållstillstånd. Det kan vara bostadsbeviset, ett körkort med sin adress eller till och med räkningar i deras namn på ett boende. Att komma in i Pattaya City kommer bara att vara av väsentliga skäl och måste också behöva bevis, såsom ett läkarbesök eller immigrationsmöte. Om en utlänning arbetar måste de ha sitt arbetstillstånd och rätt pappersarbete som de också kan få från det vi skrev ovan eller 7-11, samma som en thailändsk medborgare.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/