Folkhälsoministeriet för att diskutera planen för att hjälpa utövare av traditionell thailändsk massage

BANGKOK (NNT) – Folkhälsoministeriet kommer att hålla ett möte med finansministeriet för att diskutera åtgärder för att hjälpa thailändska traditionella massageutövare, eftersom många av dem inte kvalificerar sig för regeringens ekonomiska stöd på 5,000 XNUMX baht i månaden.

Den biträdande folkhälsoministern, Dr. Satit Pitutecha, påpekade att de flesta kunder till traditionella thailändska massageutövare är utlänningar och att alla massagesalonger är tillfälligt stängda. Många utövare, som registrerade sig för 5000-bahts kontantutdelning, har avvisats på grund av problem relaterade till deras yrke. Omkring 50,000 140,000 av 18,000 XNUMX utövare, som registrerade sig hos Department of Health Service Support, stötte på problem. En annan grupp på XNUMX XNUMX arbetare ansöker nu om det ekonomiska stödet. Deras namn kommer att lämnas till finansministeriet.

Department of Health Service Support kommer att undersöka deras överklaganden, medan Thai Red Cross Society kommer att leverera hjälpmedel till en grupp thailändska traditionella massageutövare som inte kan återvända hem just nu, eftersom de för närvarande är arbetslösa och kanske inte har tillräckliga ekonomiska resurser.

Pressmeddelande från Thai National News Bureau.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/