Pattaya City Law Enforcement gör det klart - INGA aktiviteter på strandområdet och gångvägar, inklusive träning - de är stängda

Pattaya-

Brottsbekämpande tjänstemän från Pattaya och Jomtien har levererat ett tydligt budskap under de senaste dagarna - Gå av stranden och strandgångarna och alla aktiviteter är för närvarande förbjudna på grund av Chonburi-guvernörens order.

Ordern att stänga stränderna kom från oro för grupper av människor som samlades, drack och äter på stranden. Med den tidigare stängningen av nästan alla andra företag i staden på grund av COVID19 Coronavirus började människor strömma till stranden med brist på andra områden att besöka.

Video av tillsynen på de lokala stränderna:

https://youtu.be/-4YW8hIje3o

Men ordern verkställdes inte hårt förrän de senaste dagarna efter att bilder på grupper av människor, många utländska, gick viralt på thailändska sociala medier med medborgare som frågade varför polisen inte hade vidtagit åtgärder. Pattaya News noterar att på de flesta bilder som människor sett respekterade social distansering och samlades inte, mestadels tränade eller satt ensamma.

Nu har brottsbekämpningen intensifierat patrulleringen av stranden med en mängd olika metoder.

Skyltar som varnar för drakoniska fängelsestraff och böter placeras upp och ner på de lokala stränderna på engelska och thailändska. (Men inte ryska, av vilka många av utlänningarna på stranden i Jomtien är anteckningar The Pattaya News).

Varningar om att äta och dricka är förbjudet och grindar som blockerar vissa ingångar till stranden har placerats sporadiskt. Strandförsäljare har uppmanats att helt ta bort sina stolar, kylare och utrustning tills dess att stränderna öppnar igen.

Drönare flyger ibland över huvudet och varnar folk på engelska för att gå av stranden eller få hårda böter.

Högtalarsystemet på Pattaya Beach, som vanligtvis används sällan, avger varningar på thailändska och engelska för att gå hem och att stranden är stängd.

Brottsbekämpning patrullerar regelbundet upp och ner och varnar folk att gå hem och lämna och har till och med satt upp minikontrollpunkter ibland på gångvägen på Pattaya Beach, för att varna folk att gå någon annanstans. Det är värt att notera att det mesta av verkställigheten sker sent på eftermiddagen och tidigt på kvällen, inte tidigt på morgonen.

Kritiker på sociala medier säger att med alla parker stängda och brist på andra trottoarer att gå på att stänga strandpromenaderna bara flyttar fotgängare och människor som tränar in på vägarna och andra trottoarer. Det finns ingen lockdown-order och ingen regel mot träning.

Pattaya News noterar att om situationen förbättras kommer stränderna möjligen att öppna igen i början av nästa månad.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/