Pattaya-polisen arresterar tretton utlänningar som hittats dricka och ha ett poolparty på hotellresort

Pattaya-

Pattayapolisen rapporterade via sina sociala mediekanaler i kväll att de i eftermiddags arresterade tretton utlänningar samt ett antal thailändska medborgare som hade vad som uppgavs vara ett privat poolparty på Momento Beach resort i Pattaya.

Polisen agerade på ett tips när de slog till mot resorten, känd för sina poolfester under vanliga tider, och fann utlänningar som drack, umgicks och samlades mot de nuvarande villkoren i nöddekretet som var tänkt att stoppa spridningen av Covid-19 i Thailand .

Dessutom har pooler och poolområden beordrats stängas av Chonburi-guvernören tills vidare, vilket var en ytterligare överträdelse.

Att umgås över alkohol (som det för närvarande råder försäljningsförbud av) strider mot villkoren i nöddekretet, noterar The Pattaya News, även i små grupper enligt Pattayapolisen.

Vissa hotell kan förbli öppna om de har nuvarande gäster, men enligt polisen var majoriteten av de arresterade inte gäster på hotellet och verkade bara dricka och umgås, vilket enligt Pattaya-polisen skulle kunna hjälpa till att sprida Covid-19 Coronavirus.

Detaljerna var begränsade och Pattaya-polisen släppte inga namn, men de uppgav att de arresterade personerna skulle få betydande rättsliga påföljder och alla som vill bryta mot nöddekretet genom att dricka, umgås och festa i sammankomster skulle dela sitt öde.

Påföljder för brott mot nöddekretet för att stoppa spridningen av Covid-19 Coronavirus sträcker sig från upp till två års fängelse till böter på upp till 100,000 XNUMX baht.

Polisen nämnde också att ledningen/ägarna av resorten också hölls juridiskt ansvariga.

Foton: Pattaya Police

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/