Thailand och Chonburi dagliga Covid-19 Coronavirus situationsuppdatering

Bangkok-

Den thailändska regeringen, i ett tillkännagivande från Covid19 Coronavirus Situation Administration Center (CCSA) och deras talesman Dr. Taweesin Visanuyothin, informerade idag allmänheten om totalt 33 nya bekräftade fall av det nya Covid-19 Coronaviruset.

Det har inte rapporterats några ytterligare dödsfall under de senaste 24 timmarna.

Detta bringar det totala antalet fall i landet till 2,733 47 sedan utbrottet började i Thailand i januari. Det har registrerats 19 dödsfall totalt som direkt kan tillskrivas covidXNUMX Coronaviruset.

Enligt uppmuntrande nyheter enligt CCSA har totalt 1787 personer återhämtat sig helt från viruset, varav 98 av dem under de senaste 24 timmarna har släppts, vilket nu överträffar nya infektioner.

Den aktuella situationen i Thailand publicerad av den thailändska regeringens nyhetsbyrå.

Av gårdagens fall var majoriteten nära kontakter med tidigare bekräftade fall. Flera personer i statlig karantän som nyligen återvänt till landet genom olika repatrieringsinsatser testade också positivt i Krabi. Alla thailändska medborgare som återvänder till Thailand måste för närvarande tillbringa 14 dagar i statlig karantän medan de genomgår ett flertal medicinska tester för att säkerställa att de inte är positiva för Covid-19.

Tio personer är fortfarande under utredning för den exakta smittkällan och kontaktas av regeringstjänstemän.

I Chonburi, för tredje dagen i rad, upptäcktes inga nya fall.

Den nuvarande situationen i Chonburi som släppts av Chonburis PR-team

Chonburi genomför för närvarande proaktiva tester på Grand Bella Hotel i Pattaya med flera hundra personer från högriskgrupper som testas dagligen. Dessa grupper inkluderar personer som fortfarande aktivt arbetar med betydande grupper av människor som närbutikspersonal, hotellpersonal, säkerhetsvakter på lägenheter, taxichaufförer, immigration och andra högriskgrupper.

Testerna hittills är uppmuntrande utan några positiva resultat på tre dagar trots ett brett nät av personer som valts ut och anmäler sig frivilligt för Covid19-testning.

Tjugo personer kvarstår under behandling i Chonburi, med majoriteten i Banglamung, där Pattaya ligger. 61 personer har återhämtat sig och släppts och det har inträffat två dödsfall, båda utlänningar.

Pattaya är fortfarande under en stängningsbegränsning som begränsar tillgången till staden för att tillåta ytterligare proaktiva tester att äga rum och avgöra om det finns fler Covid19-fall i området.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/