ECST invänder mot att felaktigt koppla e-cigaretter som en riskfaktor för covid-19.

Följande är ett pressmeddelande från ECST Thailand. Materialet inuti är deras.

ECST-rop som felaktigt kopplar e-cigaretter som en riskfaktor för covid-19. Avslöjar att USFDA ändrade sin ståndpunkt om användningen av e-cigaretter i förhållande till COVID-19.

Herr Saligupta, representant för End Cigarette Smoke Thailand (ECST) och administratören av Facebook-sidan "Vad är e-cigaretter" avslöjar att "Många läkare och experter från utlandet har redan sagt att det inte finns tillräckligt med bevis för att hävda att e- cigaretter kan öka risken att smittas av coronaviruset. Nyligen har amerikanska FDA också ändrat sin ståndpunkt om COVID-19 i förhållande till användningen av e-cigaretter. Därför anses antitobaksorganisationers påståenden om cigarettrök eller ånga som överför coronaviruset vara nonsens och oansvarigt, särskilt när samhället är rädd för spridningen av viruset."

Bloomberg News rapporterade att Amerikanska FDA ändrar sin Covid-19-hållning när det gäller vaping, rökning. Tidigare förra månaden uppgav amerikanska FDA att rökare och vapers med ett underliggande hälsotillstånd löper en mycket högre risk att drabbas av covid-19. Men amerikanska FDA hade nyligen kommit ut för att säga att "e-cigarettanvändning kan utsätta lungorna för giftiga kemikalier, men om dessa exponeringar ökar risken för Covid-19 är inte känt."

Forskningsresultat från många internationella folkhälsomyndigheter och medicinsk personal drar slutsatsen att det inte finns några tydliga bevis för påståendet att cigarettrök och ångor från e-cigaretter kan hjälpa till att sprida viruset, varav en är Rosanna O'Connor, direktör för alkohol, Drugs & Tobacco inom Health and Wellbeing Directorate of Public Health England (PHE). Hon citerade PHE-rapporten 2018 som bekräftar att e-cigaretter med ånga inte är skadliga för dem i närheten och tillade att det för närvarande inte finns några bevis för att en individ kan bli infekterad med coronaviruset bara genom exponering för ångan från e-cigaretterna. En medicinsk och akademisk expert Dr. Neal Benowitz, professor i medicin vid University of California, San Francisco hävdade att det inte finns tillräckligt med bevis för att dra slutsatsen att cigarettrök och ångor från e-cigaretter kan hjälpa till att sprida viruset om inte rökaren hostar eller nyser medan du andas ut röken. Medan Världshälsoorganisationen (WHO) bara drog slutsatsen att rökare eller e-cigarettanvändare löper en högre risk för covid-19-infektion från att deras läppar rör vid fingrarna och genom att dela e-cigaretter.

E-cigaretter har nyligen bombarderats av anti-tobaksorganisationer att rökning och vaping ökar chansen att smittas av viruset och orsakar spridning av viruset trots mycket få vetenskapliga bevis. I enlighet med chefen för Center of Excellence in Clinical Virology vid Medicinska fakulteten, Chulalongkorn University, Prof. Dr. Yong Poovorawans serie av frågor och svar om COVID-19 att "Inga bevis har hittats för att viruset kan överföras genom cigarettrök. Därför är det lämpligt att nyhetsleverantörerna kommer ut för att rätta sina meddelanden”.

Medan Thailand har förbjudit e-cigaretter sedan 2014, ser vi i verkligheten fortfarande ett stort antal e-cigarettanvändare. Asa drog slutsatsen att "förbudet mot e-cigaretter i Thailand har mer negativa än positiva effekter. Det visar också bristen i regleringen av importförbudet, för trots förbudet finns det fortfarande många smugglare och det garanterar inte att förbudet kommer att skydda barn och ungdomar. Dessutom tvingar denna åtgärd även rökare som slutat röka och har ändrat sig till att använda e-cigaretter för att minska riskerna med rök att återgå till rökning eller att köpa e-cigaretter från den svarta marknaden. Förutom det olösta problemet har den svarta onlinemarknaden vuxit med över 100 % trots tillslaget mot dessa varor. Under denna hälsokris bör Thailand ha grundlig forskning om e-cigaretter först då det finns många saker som vi fortfarande inte vet som att e-cigarett kan vara effektivt för att sluta röka. På samma sätt kan Thailand också lära sig av andra länder som har legitima regler för kontroll av e-cigaretter, såsom Storbritannien, Nya Zeeland, Kanada eller Europeiska unionen."

Asa

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/