Inrikesministeriet beordrar guvernören att fortsätta att verkställa åtgärder och tidigare gjorda order

BANGKOK (NNT) – Efter att regeringen tillkännagav förlängningen av nödtillståndet med ytterligare en månad till den 31 maj, utfärdade ständige inrikesminister Chatchai Phromlert ett brådskande brev till provinsguvernörer och uppmanade dem att fortsätta att genomdriva åtgärder och order som tidigare gjorda för sent. igår kväll.

I brevet stod det att verkställigheten skulle fortsätta från den 1 maj, medan alla provinser bör vänta på ytterligare policyer från Center for the COVID-19 Situation Administration (CCSA) innan de utfärdar ytterligare meddelanden eller order om att lätta på eventuella Covid-19-restriktioner för att säkerställa en enhetlig nationell riktning.

Detta innebär att alla tidigare beställningar och Covid19-restriktioner som fastställts av provinsen och åtgärder kommer att fortsätta tills vidare till CCSA.

Dessutom ber National Office of Buddhism alla provinser att ställa in eller skjuta upp religiösa aktiviteter som firar Wisakha Bucha-dagen den 6 maj för att förhindra stora sammankomster.

Premiärministerns kansliminister Tewan Liptapallop sa att trogna buddhister i dag fortfarande tillåts engagera sig i religiösa aktiviteter som allmosor, förtjänstgöring och processioner med levande ljus, men de måste hålla ett avstånd mellan varandra för säkerhets skull.

Källa: NNT med ytterligare material från Pattaya News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/