Thailand tillkännager sex nya bekräftade fall av Covid-19, fem i Yala

Thailand-

Covid19 Center for Situation Administration, eller CCSA, i Thailand tillkännagav endast sex nya fall av Covid19 Coronaviruset i Thailand i morse vid en daglig presskonferens om sjukdomen.

Dr. Taweesin Visanuyothin, en talesman för centret, uppgav att endast sex nya fall hade upptäckts över hela landet igår.

Fem av dessa fall var i Yala och kom från proaktivt fall. Yala ligger i djupa södra Thailand och delar av provinsen gränsar till Malaysia. Den thailändska regeringen har sagt att en del av anledningen till att provinsen har haft virusproblem beror på olaglig korsning av gränsen för infekterade individer från Malaysia. De har arbetat de senaste veckorna för att se till att gränsen är ordentligt säkrad.

Ett fall kom från Bangkok, i en person som var en kontakt i ett tidigare fall.

Chonburi, där Pattaya ligger, har gått en vecka utan ett enda fall. Pattaya City har inte haft några fall på över två veckor.

Thailand har haft totalt 2,960 19 personer smittade av Covid2,719 Coronaviruset. 187 32 har tillfrisknat och endast XNUMX personer är kvar i behandling i hela landet för viruset. XNUMX personer släpptes i går helt återställda.

Det har varit 54 dödsfall totalt från viruset, utan några nya fall listade idag.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/