Två kambodjanska medborgare går åtta dagar från Lop Buri till Sa Kaeo för att försöka åka hem efter att ha förlorat jobb på grund av Covid-19

Sa Kaeo-

Två kambodjanska medborgare stoppades och fängslades vid en checkpoint i Sa Kaeo-provinsen i går och efter en intervju blev lokala brottsbekämpande tjänstemän chockade när de fick veta att paret hade tillbringat de senaste åtta dagarna på promenad från Lop Buri till Sa Kaeo för att försöka nå deras hem land efter att ha förlorat sina jobb på grund av Covid-19 Coronaviruset.

Överste Ekaphong Krittayakiatichuti, tbefälhavaren för 12:e scoutregementet ledde intervju- och kontrollområdet där de två kambodjanska medborgarna fängslades. Kontrollpunkterna var på plats för att kontrollera trafiken i Ban Dong Ngu, i Pa Rai Subdistrict. Över hela kungariket Thailand har olika kontrollpunkter satts upp av lokala och nationella myndigheter för att avskräcka från resor över provinser och distrikt under den nuvarande situationen med Covid-19 Coronavirus.

De två kambodjanska medborgarna identifierades som Seun Meng, 38 år, och Mrs Nitti Sawuen, 28, båda från Siem Reap. De två uppgav att de hade arbetat lagligt med arbetstillstånd på en gård i Lop Buri för 150 baht per dag. Men gården hade nyligen sagt upp dem utan förvarning, och förklarade att de inte längre hade råd med dem på grund av Covid-19 Coronavirus-krisen. De två hade inga pengar och kunde inte hitta en väg eller väg till sitt hemland så de bestämde sig för att gå. Med brist på bussar och kollektivtrafik var de begränsade på alternativen och desperata att återvända hem.

Enligt paret var de oroliga under större delen av promenaden och fick hjälp av lokala thailändska invånare och bodde i flera tempel som också hjälpte dem med mat och vatten. De fick åtminstone en åktur från en lokal invånare över Prachin Buri, berättade de två för överste Ekaphong, även om de inte kände till namnet på den snälle samariten.

Khlong Lueks polisstation uppgav att de kommer att hjälpa de två kambodjanerna tillbaka till sitt land i samordning med kambodjanska myndigheter och 12:e Special Ranger Regiment Control Group.

Foton, originalkälla: Areeya Samran, 77Kaoded

Översatt och skriven av The Pattaya News team

https://www.77kaoded.com/news/thanapat/1612387

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/