Den senaste NIDA-undersökningen i Thailand visar över åttio procents stöd för att häva majoriteten av låsningsbegränsningarna

Thailand-

Thai National Institute of Development Association genomförde nyligen en undersökning som bland annat frågade 1,259 XNUMX medlemmar av allmänheten om deras tankar om att häva nuvarande låsningsprocedurer.

Enkäten togs från 7 maj till 9 maj och bestod av thailändska medborgare över arton år från alla bakgrunder, kön och utbildningsnivåer.

En majoritet på över 80 procent gav ett tydligt stöd för att häva majoriteten av låsningsåtgärderna i Thailand, såsom utegångsförbud och företagsstängningar, baserat på det nuvarande antalet och trenderna för Covid-19-fall i landet. Detta representeras av den första kolumnen i diagrammet på thailändska.

Enkäten var uppdelad i håller med och håller helt med, håller inte med och håller helt med.

Endast 6.04 procent sa att de inte håller med om att häva ytterligare nedstängningsåtgärder och stödde att de nuvarande begränsningsåtgärderna bibehålls under en längre tid.

Pattaya News har genomfört flera liknande enkäter bland utländska läsare och expats på våra sociala mediekonton som har visat liknande resultat, men något mindre än de thailändska resultaten. En nyligen genomförd undersökning som frågade om att gå vidare med ytterligare lättnader av spärrrestriktionerna med över tusen röster avslöjade att 71 procent stödde att häva fler restriktioner och ytterligare lätta på spärren.

NIDA-undersökningen frågade också användare om förtroende för företag och konsumenter som utövar säker hygien och fysiskt avstånd (andra diagramkolumnen) där majoriteten också visade stöd för att människor skulle göra det.

Slutligen, i den tredje kolumnen, visade NIDA-undersökningen att trots en överväldigande majoritet som stödde ytterligare lättnader av låsningsrestriktioner var majoriteten fortfarande oroade över potentialen för en andra våg av sjukdomen i Thailand.

Källa: NIDA

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/