Fredagen kommer att ta slutliga beslut om nästa fas av att lätta på låsningsrestriktioner i Thailand - Hur kommer det att se ut?

Bangkok-

På regeringshuset i Bangkok Vice premiärminister Wissanu Kreangam och General Somsak Rungsita, generalsekreterare för National Security Council (NSC), talade med Associated Press i eftermiddags för att bekräfta att imorgon, den 15 maj, kommer de slutgiltiga besluten om vad som troligen kommer att öppnas igen i helgen under "Fas 2" Thailand lättade på restriktioner och företagsstängningar som har varit på plats, många i nästan två månader, för att kontrollera den möjliga spridningen av Covid-19 Coronaviruset.

De talade i ungefär trettio minuter med pressen, men eftersom slutgiltiga beslut inte kommer att fattas förrän i morgon, ville de inte uttala sig med klarhet och slutföra eventuella återöppnande av företag eller uppmjukning av restriktioner.

Det slutliga tillkännagivandet förväntas, enligt general Somsak, leda till återöppning av Köpcentrum med strikta hygien- och säkerhetskrav. Han noterade att även om de får det sista gröna ljuset att nöjesställen i gallerior och varuhus, som bowlinghallar, spelhallar, biografer, barer, nöjesparker, karaokelounger och andra liknande aktiviteter sannolikt inte kommer att ges klartecken i detta fas.

Vice premiärminister Wissanu bekräftade också det diskussion fördes om att eventuellt lätta på utegångsförbudet något, men att eventuella slutliga beslut även skulle ske vid fredagens möte.

Tidigare i veckan gav regeringen dock några idéer om vad som inte öppnat ännu - två av dessa områden är stränder och pooler, inklusive lägenhetspooler. Anledningen till att hålla dessa stängda är oro för människor som inte tar fysiskt avstånd och eventuellt håller fester och sammankomster på stranden.

Gym och fitnesscenter hade ursprungligen ansetts öppnas igen i denna fas men hade tagits bort från utkastlistan mitt i veckan. Det är okänt om de kommer att läggas till på den slutliga öppningslistan igen och de regeringstjänstemän som talade i eftermiddags kommenterade inte gymmen, som också har haft många som bett om att de ska öppna igen.

Massagebutiker kommer sannolikt att få grönt ljus på något sätt, troligen med endast fotmassage officiellt tillåten till en början.

Pattaya News kommer att tillhandahålla resultatet av det officiella mötet och listan så snart de släpps, troligen mitten av imorgon eftermiddag.

Thailand planerar att "låsa upp" och återöppna företag i nationella faser som ett övergripande land istället för att låta enskilda provinser och städer öppna igen som de vill. Det förväntas att den här andra fasen officiellt kommer att träda i kraft söndagen den 17 maj, men det är möjligt att vissa företag kan tillåtas att öppna igen imorgon om de är redo att följa regeringens standarder.

Nästa fas efter den här kommer att vara runt den 1 juni och är allmänt trodd att börja öppna mer riskfyllda företag, såsom vissa nöjesställen. Varje fas beror på att den övergripande situationen för Covid-19 är under kontroll i Thailand.

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/