Pattaya to Map Ta Phut motorväg öppnar 22 maj, gratis fram till augusti

Pattaya-

Den efterlängtade utökade delen av motorväg nummer 7 från Pattaya till Map Ta Phut öppnar fredagen den 22 maj och kommer att vara gratis fram till augusti enligt Thai Highways Department.

Ett flygfoto av Pattaya till Karta Ta Phut motorväg under konstruktion.

Generaldirektör Sarawut Songsiwilai vid motorvägsdepartementet informerade den associerade thailändska pressen om den kommande öppningen.

Från den 22 maj kan allmänheten använda den utökade sektionen gratis med start vid tullstationen U-Tapao.

Efter den 31 augusti kommer vägtullsavgiften för motorväg nr 7 att vara 25-130 baht för fyrhjuliga fordon, 45-210 baht för sexhjuliga fordon och 60-305 baht för andra fordon." uppgav generaldirektören.

Generaldirektören anser att motorvägen är en kritisk del av projektet för den östra ekonomiska korridoren som kommer att hjälpa till att koppla ihop framtida och nuvarande transportrutter, även med flyg och sjö.

Totalt kostade projektet nästan 18 miljarder baht.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/