Thailändska nationella säkerhetsrådet beslutar att fortsätta nöddekretet, det slutliga beslutet kommer att fattas av regeringen nästa vecka

Bangkok-

Thailands nationella säkerhetsråd har beslutat att stödja att fortsätta det nuvarande nöddekretet för att kontrollera Covid-19 Coronaviruset i Thailand till juni i morse.

Detta beslut kommer att vidarebefordras till Center for Covid-19 Situation Administration i morgon, fredag, där de också kommer att fatta beslut om att sannolikt stödja åtgärden.

För att vara officiell måste den thailändska regeringen anta resolutionen fullt ut vid ett möte med den thailändska regeringen nästa tisdag. Men med stöd av det nationella säkerhetsrådet är resolutionen nästan säker på att godkännas.

Nöddekretet ger den thailändska regeringen och premiärministern flera breda befogenheter för att korrekt kunna hantera viruset i hela landet. Några av dessa befogenheter inkluderar det nuvarande nationella utegångsförbudet, förbud mot masssamlingar, anpassning av guvernörer, bildandet av CCSA och en enda strategi för hela nationen i kampen mot viruset, etc.

Det är viktigt att notera att bara för att nöddekretet sannolikt kommer att förlängas betyder det inte att landet är garanterat ytterligare en månad med utegångsförbud. Reglerna enligt dekretet kan justeras, förstärkas eller luckras upp när som helst enligt beslut av CCSA och premiärminister Prayut Chan-O-Cha.

Anledningen till att dekretet fortsätter, enligt det nationella säkerhetsrådet, är inte antalet dagliga fall, som var ett rikstäckande i går och var ett importerat fall från Bahrain.

Anledningen är att landet för närvarande är mitt uppe i att lätta på restriktionerna och återöppna företag i etappvis. De två faserna som är planerade till juni innehåller de mest riskfyllda företagen som nattliv och barer. Utan dekretet skulle CCSA i huvudsak upphöra att existera och de två sista faserna skulle kontrolleras rent på provinsnivå och genom avdelningen för sjukdomskontroll, vilket sannolikt skulle leda till olika tillvägagångssätt.

Nöddekretet ger också den thailändska regeringen möjlighet att utfärda hårda straff för brott mot dekretet, såsom två års fängelse och böter på upp till 100,000 XNUMX baht. Utan dekretet är påföljderna mycket mindre stränga och handlingar som att anordna husfester eller privata sammankomster skulle inte kunna verkställas.

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/