Restauranger som bryter mot social distansering och inga regler för alkoholförsäljning ökar i hela landet, säger den thailändska regeringen

Chiang Mai-

Thailändsk press surrade i morse med berättelsen om en restaurang i Chiang Mai som i går kväll blev överfallen av över ett dussin poliser för att upptäcka att kunder påstods ha drack alkohol i butiken, samt satt i en stor grupp runt en thailändsk BBQ, eller "mookata", kruka och umgås utan socialt avstånd vilket för närvarande är emot lagen i Thailand på grund av regler och regler för att förhindra spridningen av Covid-19 Coronavirus.

Reglerna skyddas av ett nöddekret som ger regeringen extraordinära befogenheter och stränga straff för dem som bryter mot. Böterna kan sträcka sig upp till 100,000 XNUMX baht och överträdare kan riskera upp till två års fängelse. Dessa regler inkluderar förbud mot att dricka alkohol på restauranger, sammankomster för sociala ändamål (utan begränsning av hur många personer som är en sammankomst) och att inte följa regler för social distansering.

Alla dessa tre påstås ha brutits i Chiang Mai i går, till och med när Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, tidigare i veckan uppgav att kränkningar av restauranger ökade i hela landet, särskilt bland mindre och oberoende restauranger.

Händelsen på bilderna inträffade i San Klang Subdistrict i Chiang Mai enligt Chiang Mais polischef överste Vacharat Munwong.

Ägaren till restaurangen, liksom flera kunder, greps enligt uppgift och alla står inför åtal enligt de strikta nöddekretreglerna.

Sociala medier har varit blandade när det gäller reaktioner på händelsen, med många hävdar att reglerna som skiljer familj och vänner och förbjuder alkohol inte är meningsfulla, men med andra som säger att de håller med eller inte håller med om reglerna som för närvarande är på plats har gjorts mycket tydliga av thailändarna Regeringen flera gånger och att de som kränker dem är väl medvetna om att de bryter mot dem.

CCSA, som tidigare nämnts, har sagt att antalet kränkningar från restauranger som bryter mot reglerna för social distansering och säljer alkohol, såväl som andra olika kränkningar, har ökat avsevärt under de senaste veckorna, vilket har väckt oro för människor som eventuellt sprider Covid-19 Coronavirus. De väcker också farhågor, enligt CCSA, att om fler företag, som barer och nattliv, tillåts öppna att reglerna kanske inte kommer att följas.

Thailand rapporterade totalt tre nya fall i hela landet idag, två av dem importerade och noll nya fall i hela landet i går, vilket ledde till att vissa kritiker online hävdade att de nuvarande reglerna inte matchar situationen på plats och är för hårda.

Thailand kommer sannolikt att fortsätta nöddekretet, som säger att trots de låga siffrorna och kritiken på nätet behövs det för att korrekt kontrollera potentiellt återöppnande högriskföretag som massagebutiker och nattliv.

Foton: Chiangmainews.co.th, artikel The Pattaya News

 

Sändning
Användarrecension
2.25 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/