Soi Dog Foundation svarar på rapporter om hundförgiftningar i Phuket

Soi Dog Foundation svarar på rapporter om hundförgiftningar i Cherng Talay, Phuket

Följande är ett pressmeddelande från Soi Dog Foundation.


Soi Dog Foundation har ett nära samarbete med Cherng Talay Police efter två senaste rapporter om avsiktliga hundförgiftningar i området.


Den första rapporten kom i april efter att en försvunnen hund hittades död på en gummiplantage med benet bundet till ett träd och mat spetsad med rodenticid vid sin sida. Ägaren, en lokalinvånare, rapporterade att det inte var första gången hans hund förgiftades. Men i första hand kunde han söka veterinär i tid. Man tror att hunden var bunden till trädet i andra hand för att hindra hennes flykt.


Den andra rapporten kom i början av maj från en utländsk kvinna vars hund började salivera överdrivet efter att ha ätit från en påse med kyckling placerad vid sidan av vägen. Hunden fördes till en veterinärklinik där det bekräftades att kycklingen var spetsad med bekämpningsmedel. Lyckligtvis behandlades hunden i tid och överlevde.
Soi Dog gjorde en anmälan till polisen efter att ha träffat ägarna till de drabbade hundarna och kommer att fortsätta bistå polisen med deras utredningar. Med tanke på närheten till båda anmälningarna tror man att det är en gärningsman som är ansvarig.


Att förgifta ett djur är olagligt enligt lagen om förebyggande av djurplågeri och tillhandahållande av djurskydd, som Soi Dog arbetade med den thailändska regeringen för att utarbeta 2014. Lagen förbjuder varje åtgärd eller passivitet som får ett djur att lida fysiskt eller psykiskt, framkallar smärta, sjukdom, funktionshinder eller dödsfall, och förövare riskerar fängelse på högst 40,000 BXNUMX år eller båda.
Utredningar pågår också av utläggningen av dödliga hundfällor på en byggarbetsplats i Kamala och skjutningen av en hund mot ett hus i Mai Khao.


Soi Dog uppmanar allmänheten att rapportera alla misstänkta fall av djurplågeri till dem. Under skyddets öppettider (måndag-fredag ​​kl. 8-5), ring 076-681-029. Efter härbärgetiden, ring nödtelefonen på 098-927-9698. Soi Dog kommer alltid att driva fall av djurplågeri med polisen och uppmanar till lagens fulla kraft mot förövarna av dessa avskyvärda handlingar.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/