Thailändsk man som vägrar att bära mask på Naklua-marknaden går viralt på sociala medier, väcker debatt på nätet

Naklua-

Ett klipp och bilder på en thailändsk man, som tros vara i femtioårsåldern, vägrade att bära en mask på en populär Naklua-marknad gick viralt på sociala medier i morse.

Incidenten, som ägde rum tidigare i veckan enligt Rattanasak Dasri, en specialtjänsteman i Pattaya som var en av två inblandade officerare, ägde rum vid ingången till en populär Naklua-marknad.

Mannen ska ha nekats att komma in på marknaden för att han inte bar mask. Marknaden kräver maskbärande, en temperaturkontroll och användning av handsprit för alla kunder. Dessa åtgärder är en del av de nuvarande marknadsstandarder som fastställts av den thailändska regeringen för att förhindra Covid-19 Coronavirus.

Mannen ska ha orsakat en scen och två specialtjänstemän svarade, som fångades på video av andra besökare. En var herr Dasri.

Herr Dasri och videon visar mannen rasande argumentera för att det strider mot hans personliga rättigheter och friheter att bära en mask och att han mår bra och inte är sjuk. Mannen tog också upp det faktum att inga bekräftade fall av viruset har hittats i området på över en månad, varför skulle han behöva bära en mask?

Efter flera minuters bråk lämnade mannen, men händelsen delades online vilket ledde till en debatt bland några individer på sociala medier. Majoriteten verkade stå på brottsbekämpningens sida och konstaterade att regeln var regeln och folk borde följa den. En minoritet av kommentarerna ställde sig dock på mannens sida som vägrade att bära en mask, och gick med på att det inte fanns några tecken på viruset i området och om någon valde att inte bära en mask borde det vara deras beslut.

Mannen var inte identifierad och lämnade fredligt efter händelsen, men nekades fortfarande tillträde till marknaden.

Foton: 77kaoded

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/