Thailändsk man greps för allmän oordning och orsakande av en scen under utegångsförbud i Pattaya-området-Video

Pattaya-
En thailändsk man som enligt uppgift agerade oberäkneligt och orsakade allmän oordning greps i Pattaya strax före midnatt igår, vilket är under det nuvarande nationella thailändska utegångsförbudet.

Major Yongyut Wannuea från Nongprue-polisen underrättades om händelsen klockan 11:30 framför ett bostadsområde i Naklua.

Polis, räddningspersonal och The Pattaya News anlände till platsen för att hitta 32-åriga Peerachai Hiransiri i ett tillstånd av extremt tvång.

Han ska ha hållit en gaffel medan han sprang och skrek mot andra fordon och människor i området. Han påstod att någon skulle skada hans fru och barn, säger vittnen till The Pattaya News.

Hans fru och barn grät av rädsla i närheten, noterar The Pattaya News, och avböjde en intervju för att förklara exakt vad som hände.

Hiransiri samarbetade inte med polisen och det krävdes flera officerare och barmhärtiga samarier, såväl som räddningspersonal, för att arrestera honom efter att han hoppat upp på taket på ett förbipasserande fordon. Videon av händelsen, tagen av vår personal, kan ses nedan:

https://youtu.be/OnU8DSWOjxU

Ett vittne hade stoppat sitt fordon precis innan Hiransiri hoppade upp på sitt biltak, förföljd av poliser och andra åskådare. En person använde till och med en vägbarrikad för att hjälpa till att få Mr Hiransiri av fordonet.

Pattaya-polisen har genomfört alkohol- och drogtester på Peerachai, även om resultaten av testet inte offentliggjordes för pressen. Han greps och stod anklagad för att ha brutit mot utegångsförbud, gjort motstånd mot arrestering och för att ha orsakat allmän oordning. Ytterligare avgifter kan komma att läggas till brottsbekämpande tjänstemän.

Överträdelsen av utegångsförbudet kan leda till upp till två års fängelse och upp till 100,000 19 baht i böter eftersom det faller under nöddekretlagarna för att kontrollera Covid-XNUMX Coronaviruset.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/