Två tonåringar dödades efter kollision med bil vid farlig U-sväng i Pattaya

Pattaya-


Två unga tonåringar dödförklarades på platsen efter att deras motorcykel kolliderade med ett motorfordon vid en U-sväng i södra Pattaya strax före det thailändska utegångsförbudet i går kväll.

Löjtnant Nares Pumsawai vid Pattaya City Police underrättades om olyckan kl. 10 vid U-svängen framför Makro-butiken i Pattaya. Samma U-sväng har varit platsen för flera dödsfall och olyckor under de senaste åren.

Polis, räddningspersonal och The Pattaya News anlände till platsen för att hitta det skadade fordonet och motorcykeln samt en folkmassa på olycksplatsen som hade sett händelsen.

De livlösa kropparna av en 14-årig man och kvinnlig tonåring hittades på vägen. Räddningsarbetare från Sawang Boriboon-stiftelsen hade försökt ge medicinsk hjälp men misslyckades.

Vänner till de två tonåringarna berättade för The Pattaya News att de var på väg hem på andra motorcyklar.

När de två offren gjorde en U-sväng på sin motorcykel tappade de kontrollen och både förare och passagerare föll där de blev påkörda av ett inkommande motorfordon. Ingen av ungdomarna bar hjälm.

Motorfordonsföraren, en 23-årig kvinna vars namn undanhållits i avvaktan på en utredning av händelsen och som var synligt upprörd av olyckan, berättade för Pattaya Law Enforcement-tjänstemän att de två offren hade sprungit genom U-svängen snabbt och att hon tragiskt nog inte kunde undvika att slå dem. Hon samarbetade med Pattaya-polisen i den pågående utredningen.

Pattaya News noterade att U-svängen tidigare hade beordrats stängd på ena sidan för körfältet till Bangkok men öppnat på körfältet till Sattahip.

U-svängen i fråga har haft en lång och tragisk historia, till och med permanent beordrad att stängas av tjänstemän vid ett tillfälle men nyligen öppnades för enkelriktad sväng i en enda riktning till Sattahip.

Här är några tidigare incidenter som ägde rum vid samma U-sväng.

https://thepattayanews.com/2020/01/08/british-expat-killed-in-motorcycle-accident-at-u-turn-in-sa-kaeo/

https://thepattayanews.com/2019/12/10/three-injured-in-motorbike-crash-at-u-turn-near-makro-in-south-pattaya/

https://thepattayanews.com/2020/03/11/dangerous-u-turn-on-sukhumvit-road-in-front-of-makro-in-pattaya-to-be-permanently-closed/

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/