Pattayas stränder genomgår en sista kontroll innan de förväntas öppna igen

Pattaya City-

Pattayas borgmästare Sonthaya Khunpluem, tillsammans med sina vice borgmästare och andra stadshustjänstemän besökte stränderna i Pattaya och Jomtien i helgen för att förbereda sig för den mycket efterlängtade återöppningen av stränderna i området från och med i morgon bitti, måndagen den 1 juni 2020.

Det meddelade vi tidigare när det offentliggjordes förra veckan här.

Stränderna som är planerade att öppna i Pattaya-området är: Pattaya Beach, Jomtien Beach, Phra Tamnak Beach, Cozy Beach, Wong Amat Beach, Krating Rai Beach, Lan Pho Naklua Public Park, Samak Beach och Bali Hai Pier.

Dessutom meddelade Chonburis smittsamma sjukdomskommitté tidigare idag att alla stränder i Chonburi lagligt kan öppna imorgon, inklusive den populära Bangsaen-stranden nära Bangkok.

Strandstängningar är ett provinsiellt beslut och vissa provinser i Thailand har beslutat att inte öppna stränderna igen för allmänheten just nu. Stränderna i Chonburi har varit stängda i cirka två månader för att hjälpa till att förhindra sammankomster som potentiellt kan ha spridit Covid-19 Coronaviruset. Den populära turistön Koh Larn öppnar också i morgon igen för besökare för första gången på flera månader.

Borgmästare Khunpluem uppgav till Pattaya News och tillhörande press i helgen att flera åtgärder vidtogs under Covid-19-eran för att förhindra spridning av viruset, men noterade att Pattaya inte hade några registrerade fall på över sex veckor. Några av ändringarna och nya åtgärder är följande:

-Omarrangemang av strandstolar och bord för att uppmuntra social distansering, med cirka 40 % färre bord och stolar.

-Massageterapeuter på stranden måste följa korrekta hygienåtgärder när de utför massage och bära en mask.

-Alkohol är förbjudet. Detta har alltid tekniskt sett varit lagen, men har inte verkställts, utan kommer att vara under den akuta dekretperioden då sammankomster och fester är förbjudna.

-Solbad, simning, motion och icke tävlingsinriktade strandsporter är välkomna.

-Jet skidor, bananbåtar, parasailing och andra strandaktiviteter kan lagligt öppna igen

-Mat och alkoholfria drycker är tillåtna och försäljare kan återvända till att sälja till strandägare

-Fester, stora sammankomster etc. speciellt kring alkohol är inte tillåtna.

-Människor måste se till att de fortfarande tar socialt avstånd från andra som inte tillhör deras familj eller grupp.

Borgmästaren uppgav också att badbarriärerna kommer att placeras korrekt i vissa områden och de många skyltar och barriärer som antagits som talar om för människor att stranden var stängd förväntas tas bort över natten söndag av stadsarbetare. Han uppmuntrade också lokalbefolkningen och turister att hålla stränderna rena, och noterade att de var i bra skick efter två månader utan trafik och turister. Han tillade att brottsbekämpning fortfarande skulle patrullera regelbundet för att se till att folk följde regler om social distansering, ingen alkohol och att inte ha fester.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/