Koh Larn öppnar igen för en lugn men stadig första dag enligt öns invånare

Koh Larn-

För första gången på över två månader öppnade Koh Larns populära turistort igen utanför Pattayas kust, men med många nya hälsoåtgärder och försiktighetsåtgärder.

Lokala öns invånare berättade för Pattaya News att den första dagen var ganska lugn men stabil överlag. En betydande mängd människor som besökte ön var företagare och anställda som inte var permanent bosatta på ön och som i huvudsak hade varit utestängda från ön i månader.

Under avstängningen av Koh Larn orsakad av Covid19 Coronaviruset kunde endast permanenta invånare på ön stanna. Detta antal är cirka femhundra personer för närvarande, enligt invånarna. I april kunde de inte lämna ön men i maj luckrades reglerna upp så att bara invånare kunde komma och åka på en daglig färja och båtar.

Många av öns invånare har varit utan inkomst i månader och är beroende av fiske eller att Pattaya City regelbundet levererar mat för att överleva. De var glada över att välkomna tillbaka turister även om majoriteten förväntas vara inhemska eller lokala invånare på grund av att internationella flygningar till Thailand fortfarande är under restriktioner.

Färjeschemat avgår regelbundet från tidigt på morgonen även om Bali Hai Pier tjänstemän i Pattaya meddelade att det troligen skulle justeras snart eftersom det fanns färre platser tillgängliga på grund av sociala distansåtgärder och de förväntade sig att öns besökare skulle öka särskilt under denna helg. Pattaya News rekommenderar att du kontrollerar färjans avgångstider direkt med piren.

Övernattningar äger fortfarande inte rum, enligt flera lokala invånare, trots att Chonburi-provinsen tillåter hotell att öppna igen lagligt. Detta kan förändras inom en snar framtid när öns tjänstemän pratar med tjänstemän i Pattaya City.

Nya hygienåtgärder är också på plats med temperaturkontrollpunkter på både ön och fastlandet, obligatorisk maskanvändning, socialt distanserade färjeplatser och handtvättsutrymmen med desinfektionsmedel. Lokala företag använder den thailändska Chana Covid19-spårningsplattformen.

Enligt nationella beställningar förblir barer och nöjesställen stängda på ön, på samma sätt som Pattaya och sammankomster och fester, särskilt kring alkohol, är förbjudna.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/