Thailändska folkhälsoministeriet avslöjar tre nyckelfaktorer för att lossa fler Covid-19-restriktioner och öppna fler företag i Thailand

BANGKOK- Folkhälsoministeriet har uppmanat alla sektorer att strikt följa folkhälsoriktlinjerna, eftersom det tredje steget av lättnaden av sociala restriktioner, som infördes tidigare för att hjälpa till att begränsa spridningen av covid-19, kommer att göra det möjligt för fler företag och aktiviteter att återuppta sin verksamhet , och deras återkomst kan öka risken för att infektionen sprids. Ministeriet har avslöjat tre nyckelfaktorer relaterade till nästa fas av att lämna de sociala restriktionerna för covid-19.

Den biträdande generaldirektören för hälsodepartementet, Dr. Bancha Khakhong, sa att den första faktorn är människors disciplin när det gäller att följa försiktighetsprotokoll, som att bära ansiktsmasker, tvätta händerna regelbundet och undvika sociala sammankomster. Den andra faktorn är entreprenörers förmåga att upprätthålla en hög nivå av hygien och renlighet på sina platser och utövandet av social distansering. Den tredje handlar om sjukdomskontrollinformation, som att lokalisera patienter och sätta personer i karantän i högriskområden eller de som återvänder från utlandet.

Om allmänheten och näringslivet släpper taget och antalet nya ärenden börjar öka kommer möjligheten att lätta på fler restriktioner att försenas. Skolorna ska också öppna igen nästa månad. Om människor och olika anläggningar inte följer riktlinjerna är det möjligt att återuppstå i fall av covid-19.

Därför beror uppmjukningen av fler restriktioner på allas personliga disciplin och att hålla antalet infektioner stabilt.

Den biträdande generaldirektören för avdelningen för sjukdomskontroll, Dr Thanarak Plipat, sa idag att situationen med covid-19 i Thailand fortfarande är under kontroll, men den är inte helt borta. Därför måste relevanta myndigheter fortfarande förebygga infektioner, lokalisera och behandla patienter och genomföra sjukdomsbekämpande åtgärder. Utsatta grupper, som äldre personer med kroniska sjukdomar och överviktiga personer, bör inte lämna hemmet vid denna tidpunkt. Om de måste gå ut bör de bära skyddsmasker och undvika att kontakta andra. Att bära ansiktsskydd utan skyddsmasker skyddar inte människor från infektion. På organisationsnivå uppmuntras att arbeta hemifrån och transaktioner online. Anställda kan arbeta i skift. Chefer för arbetsplatser uppmanas att avskärma alla människor och säkerställa tillräcklig ventilation i arbetslokalerna.

Det föregående är ett pressmeddelande från Thai National News Bureau.

https://thainews.prd.go.th/en/news/detail/TCATG200602095147342

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/