Thailändska sociala medier upprörda efter att bilder på folkhälsominister och stor grupp blivit virala påstås äta utan att följa nya restaurangregler

Bangkok-

Bilder på den thailändska folkhälsoministern som påstås äta på en restaurang i en stor grupp på över tio personer vid samma bord utan att följa strikta regler för social distansering som fastställts av ministeriet och CCSA har blivit virala i morse, vilket har orsakat upprördhet på sociala medier.

Bilderna, som lades upp på flera thailändska mediawebbplatser i morse och som nu även har börjat dyka upp i engelskspråkiga medier verkar visa folkhälsoministern Anutin Charnvirakul äta middag med en stor grupp människor vid samma bord, vilket bryter mot flera regler om social distansering och storlek på grupper som fastställts av CCSA och ministeriet.

De thailändska reaktionerna var hårda och många frågade varför det var ok för ministern eller tjänstemän att äta i grupper, men stora familjer och grupper av vänner kunde inte. Vissa kommentarer hänvisade också till restauranger som fortfarande skilde familjer åt och bara lät en person per bord sitta tillsammans. Många restauranger fortsätter att kräva skiljeväggar, trots att reglerna inte strikt kräver dem om matgästerna är en meter från varandra.

Pattaya News noterar att många av de hårdare åtgärderna som hänvisas till i kommentarerna inte var hälsoministeriets policy och var individuella gallerior eller restauranger. Grupper får sitta tillsammans, till exempel om de är minst en meter från varandra nu sedan fas tre. Det finns ingen policy från hälsoministeriet som kräver en person per bord.

Bilderna påstås dock ha tagits den 20 maj. De postades ursprungligen av restaurangen som verkade tacka honom för hans beskydd utan att överväga den möjliga stöten på sociala medier för påstådda regelöverträdelser.

Hälsoministern är inte främmande för kontroverser efter att flera kommentarer som tillskrivs hans Twitter-konto släpptes tidigare under året som påstås kalla utlänningar för smutsiga och andra förolämpningar. Anutin hävdade att hans konto användes utan tillstånd och hackades efter händelsen. Han sågs också på tv använda obsceniteter för att hänvisa till utlänningar efter att flera vägrat att få kompletterande masker under ett evenemang i Bangkok.

Han bad om ursäkt för den sistnämnda händelsen och sa att det var ett tillfälligt bedömningsbortfall.

Foto: Nationen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/