USA och UNICEF går samman för att skydda de mest utsatta inklusive migranter i Thailand under Covid19

BANGKOK, 5 juni 2020 – USA, genom US Agency for International Development (USAID), och FN:s barnfond (UNICEF) samarbetar i kampen mot covid-19-pandemin för att hjälpa till att bromsa spridningen av viruset och mildra effekterna bland mest utsatta befolkningarna i Thailand, såsom migranter och deras familjer, och statslösa etniska minoriteter.

USAID har gett UNICEF-anslag på totalt 700,000 19 USD för att ta itu med pandemin i Thailand. Covid-XNUMX-krisen ökar livet för de mest utsatta befolkningarna i Thailand, såsom låginkomstbefolkningar, migranter, etniska minoriteter och tillfälliga arbetstagare, som ofta har begränsad tillgång till viktig hälso- och hygieninformation, såväl som kvalitet och överkomliga hälsotjänster.

"Migranter och andra utsatta grupper stod redan inför ett antal utmaningar redan före pandemin på grund av deras status, språkbarriärer, sociala stigma och diskriminering", säger Thomas Davin, UNICEFs representant för Thailand. "Kampen mot covid-19 får inte lämna någon bakom sig, ung som gammal. I slutändan skyddar detta stöd hela samhället. Det är vårt kollektiva ansvar att stödja de mest utsatta, oavsett deras juridiska eller etniska status, och se till att de är säkra och har tillgång till tjänster för att överleva och förbli friska. Det generösa bidraget från USAID hjälper oss att nå fler barn och familjer som behöver stöd mest så att ingen faller mellan stolarna.”

"Utöver den omedelbara hälsoeffekten hotar covid-19-pandemin försörjningen och det sociala välbefinnandet för samhällen över hela Asien", säger Peter A. Malnak, uppdragschef för USAID:s regionala utvecklingsmission för Asien. "Dessa bördor kan vara särskilt akuta för våra mest utsatta befolkningar, med störningar i ungdoms- och ungdomsutbildningen. USAID är glada över att samarbeta med UNICEF och den kungliga thailändska regeringen för att ge omedelbar hjälp för att mildra pandemins sociala och ekonomiska konsekvenser för de mest utsatta samhällena i Thailand. Tillsammans, i solidaritet, kommer vi att skapa en ny väg till motståndskraft, hälsa och välbefinnande under de kommande månaderna.”

Under USAID-UNICEF-partnerskapet arbetar UNICEF med intressenter inklusive Migrant Working Group, civilsamhällets organisationer, internationella organisationer, såväl som den kungliga thailändska regeringen för att tillhandahålla samordnat och effektfullt stöd och säkerställa att adekvat och snabb hjälp når barn och familjer i invandrar- och icke-thailändska samhällen.

Bland flera initiativ under USAID-UNICEF-partnerskapet, arbetar UNICEF med Raks Thai Foundation och World Vision för att genomföra samhällsuppsökande och sprida informationsmaterial om hälsa och hygienpraxis till cirka 120,000 22 migranter och etniska minoriteter som bor i XNUMX provinser över hela Thailand. Materialet finns på burmesiska, khmerer och lao. Programpartners tillhandahåller också psykologiskt stöd och vägledning till föräldrar och vårdgivare för att främja psykisk hälsa och välbefinnande i dessa samhällen.

Programpartners utbildade också invandrarungdomar för att stödja deras samhällen i förebyggande av covid-19 och antidiskriminering och inrättar nödbidrag för att hjälpa sådana unga människor att fortsätta sin utbildning och kompetensutveckling.

Bidraget från USAID kommer att hjälpa UNICEF och den kungliga thailändska regeringen att mildra de korta och långsiktiga effekterna av covid-19-pandemin på barn genom att tillhandahålla sociala tjänster inom hälso- och utbildningssektorerna.

UNICEF distribuerar också digitala termometrar till 3,000 XNUMX institutioner, inklusive centra för tidig barndomsutveckling och skolor i de södra gränsprovinserna, samt vårdanläggningar och ungdomsutbildningscenter över hela landet.

USAID kommer att stödja UNICEF i att främja ökad tillgång till viktiga tjänster inklusive hotlines för mental hälsa och sociala tjänster. USAID kommer också att stödja UNICEFs ansträngningar för att stärka barnskyddet på samhällsnivå, genom ökad kapacitet att upptäcka, rapportera och hänvisa fall av våld, övergrepp, försummelse och utnyttjande av barn som kan öka under covid-19-låsningen och restriktioner.

Det föregående är ett pressmeddelande från UNICEF.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/