Reader Mailbag/Opinion: En desperat augusti framför Pattaya?

Följande är ett mail som skickats till oss av Richard från Pattaya. Åsikterna och skrivandet inuti är hans egna. Om du har en redaktionell åsikt eller postväska, skicka oss ett mail på pattayanewseditor@gmail.com.

En desperat augusti framför oss

När Thailand och Pattaya gradvis öppnar upp företag ägnas nu mer uppmärksamhet åt hur landet ska komma tillbaka på sina ekonomiska fötter.

Det har förekommit ett försök från regeringen att uppmuntra inhemsk turism att återvända till många orter som Pattaya, men om det är svårt nu kommer augusti månad att visa sig vara ett ännu större hinder att navigera.


I slutet av juli kommer ett stort antal utländska besökare att återvända till sina egna länder när deras förlängda visum tar slut. Detta kommer att lämna ett enormt vakuum i landet eftersom få av dessa besökare kommer att ersättas av inkommande turister.


Det finns inget sätt att nya turister på så kort tid kommer att uppmuntras att besöka landet. Det betyder att situationen i augusti kommer att bli ännu mer desperat än den som landet befinner sig i för tillfället.


Verkligheten är att många av dessa människor som kommer att tvingas lämna skulle mer än gärna stanna och genom att göra detta skulle det hjälpa till att stödja ekonomin. Skulle det inte vara bättre för landet att förlänga dessa visum istället för att uppmuntra en massflykt?


Situationen skulle också hjälpas genom att öppna barer och nöjescentra nu. Förutom att få turister att spendera mer skulle det också hålla ägarna nöjda.


Jag är inte barägare och jag dricker knappt men jag har blivit förvånad över mängden stöd som ges av dessa lokala företag som matar tusentals svältande lokalbefolkning varje dag.


De lokala myndigheterna i Pattaya kommer att behöva denna goda vilja mer och mer under de kommande månaderna, annars kommer matköerna att bli längre och längre för varje dag. Det kommer säkert en tid när bar and go go-ägare inte kommer att ha råd med dessa gester om de inte ges möjlighet att försörja sig.


Vilka åtgärder som än vidtas de kommande månaderna kommer att bli tuffa men det kan finnas vissa sätt som de thailändska myndigheterna kan göra situationen mindre desperat. Om detta ska ske måste regeringen tänka "utanför boxen" och avvika från den stela "spelplan" som har varit i drift hittills.

Richard T.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/