En thailändsk munk och fem burmesiska munkar bland grupper som arresterades för illegal hemmafest i Chonburi

Sattahip-
En thailändsk munk och fem burmesiska munkar var bland en grupp på tjugoen personer som arresterades i en lyxig strandfest i Sattahip i natt.

Sattahip-polisen underrättades om händelsen i ett hus nära Bang Saray Beach klockan 9:00 från ett tips från en orolig medborgare. Enligt nuvarande nöddekretlagar som är aktiva i Thailand för att förhindra den potentiella spridningen av Covid-19 Coronaviruset, är sammankomster och fester strikt emot lagen. Brott mot denna lag kan innebära upp till två års fängelse och böter på upp till 100,000 XNUMX baht.

En vuxen thailändsk munk, 36 och fem tonåriga burmesiska nybörjarmunkar i åldern 16-19 år hittades drickande alkohol inne i huset, tillsammans med en stor grupp andra icke-munkar.

Munkarna berättade för polisen att de kom från ett tempel i Chiang Rai på semester med sina släktingar i Sattahip. De hyrde en lyxvilla med pool och ska ha erkänt att de druckit alkohol och festat.

Alla sex munkarna har fått order om att lämna det buddhistiska munkskapet och kommer att befrias från sina dräkter efter att ha träffat lokala höga munkledare i går kväll. Munkarna har bett de äldre munkarna om ursäkt för deras beteende.

Dessutom har tre av de burmesiska munkarna inga pass och är illegalt i Thailand. De står inför ytterligare rättsliga åtgärder som innebär utvisning.

Fotokredit 77kaoded

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/