Utbildningsminister inspekterar skolor i Chonburi och Rayong och säkerställer att de förbereder sig med strikta nya Covid19-regler och förordningar

BANGKOK – En provomgång, för studenter som ansöker om platser i årskurs 10, ägde rum över hela Thailand i går (7 juni). Utbildningsministern, Nataphol Teepsuwan, besökte Singsamut School i Chonburi-provinsen och Banchang Karnchanakul Witthaya School i Rayong-provinsen för att se hur väl de anpassar sig till det nya normala.

Båda skolorna förberedde sig och följde strikt försiktighetsåtgärder mot överföring av covid-19, enligt rekommendationer från folkhälsoministeriet. Utbildningsministern förde diskussioner med skolornas styrelseledamöter och lärare angående deras beredskap att återuppta klasserna den 1 juli. Han erbjöd moraliskt stöd till alla lärare, som måste klara av det nya normala.

Efter att ha besökt undersökningslokalerna sa utbildningsministern att hans ministerium kommer att fortsätta att utveckla kvaliteten på utbildningen i landet. Eftersom varje skola erbjuder lika utbildningsmöjligheter kommer föräldrar inte att behöva skicka sina barn till skolor i stadsområden.

Skolor i andra provinser följer åtgärder för att begränsa spridningen av covid-19.

På Yupparaj Wittayalai School i norra provinsen Chiang Mai kom omkring 600 elever för att göra sina prov. De fick sin kroppstemperatur mätt och var tvungna att bära skyddsmasker och träna socialt avstånd. Skrivbord och stolar stod minst en meter från varandra. Eleverna måste stänga av sina mobiltelefoner och lämna dem på klassrumsgolvet. För att förhindra trångboddhet fick deras föräldrar inte vänta inne i lokalen. Eleverna kan ringa sina föräldrar för att hämta dem efter avslutade prov.

Vid Khon Kaen Wittayayon School i den nordöstra provinsen Khon Kaen anlände mer än 800 elever till examen. Skolan tillät endast elever och deras personal att gå in i dess lokaler. Deras föräldrar fick vänta utanför. Alla elever fick sin kroppstemperatur och de utan skyddsmasker fick inte göra proven. Sjukdomskontrolltjänstemän skickades till skolan för att säkerställa att alla folkhälsoåtgärder genomfördes.

Det föregående är från Thai National News Bureau

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/