CCSA avslöjar fas fyra utkast till förslag ... dricker på restauranger ok, men pubar och barer kommer sannolikt att förbli stängda

Bangkok-

Dr. Taweesin Visanuyothin, talesmannen för Center for Covid-19 Situation Administration, talade om fas fyra-lämpningar och uppluckringar om restriktioner som diskuterades vid ett utkast till planeringskommittémöte i dag för pressen.

Det är viktigt att notera att ingen av dessa punkter är officiell och för närvarande i utkaststatus tills den slutförts och tillkännagavs i fredags av CCSA, men Dr. Taweesin gick igenom var kommittén för närvarande står och vad som sannolikt kommer att ske. Ett officiellt datum har inte getts men om det följer trenden för andra faser är det troligtvis tidigt nästa vecka.

Fas fyra kommer att delas in i tre huvudkategorier som han angav som omfattar utbildning, livsstil och ekonomiska och slutligen fysiska aktiviteter.

För utbildningsaktiviteter kommer detta troligen att tillåta internationella skolor och specialskolor att öppna. Ordinarie skolor är fortfarande planerade till första juli. Daghem och småbarnshem ingår också i utkastet.

För livsstil och ekonomi inkluderar detta att dricka på restauranger, sade han, men skulle innehålla strikta regler om hygienåtgärder och inga slags kampanjer, ölflickor eller speciella evenemang eller erbjudanden för att uppmuntra drickande. Barer, nattliv, nattklubbar, karaokelounger och pubar kommer sannolikt att hållas stängda tills framtida varsel, noterade han.

Andra föremål i den här kategorin är planetarier och vetenskapscenter, lekplatser förutom bollgropar, arkader och spelskåp i gallerior, nöjesparker och vattenparker, alla typer av massage utom Body to Body massage (tvål) och andra sportevenemang...men ingen publik.

Dr. Taweesin uppgav att detta var ett utkast och kan ändras och att det skulle slutföras på fredagen vid ytterligare möten där tillkännagivanden skulle göras officiellt vid den tidpunkten.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/