Reader Mailbag: Att öppna restauranger och hotell för att dricka alkohol men att hålla barer av alla storlekar stängda skulle vara ett misstag

Följande är ett läsarbidrag till oss. Vi publicerar regelbundet tankar och bidrag från vårt lokala samhälle, maila oss dina på pattayanewseditor@gmail.com. Vi kan inte garantera att alla åsikter och bidrag kommer att publiceras - Redaktör

Hallå. Tack för att du tog dig tid att läsa mitt brev.

Jag ville prata om tillkännagivandet som regeringen har gjort att de sannolikt kommer att tillåta drickande på restauranger men inte på barer eller pubar. Enligt min förståelse är detta för närvarande ett utkast och kommer att vara officiellt i morgon, även om jag har hört att vissa delar av Thailand redan tillåter det.

Detta är inte en attack mot restauranger eftersom jag vet att många av dem tjänar mycket pengar på alkohol. De har bett i veckor över hela Thailand för att få sälja sprit. Jag förstår deras åsikt.

Jag vet också att det är ett stort land och förbudet mot barer och sprit är mycket större än bara Pattaya. När jag läser kommentarer på inlägg tror jag att många inte förstår detta faktum. Du ser ofta dumma kommentarer som varför öppna barer när det inte finns några turister...de flesta barerna i landet är för thailändare och landet är mycket större än Pattaya.

Men jag tror att det är ett misstag att tillåta sprit på restauranger i Pattaya, samtidigt som de fortfarande har stängda barer av alla storlekar. Låt mig berätta varför.

Jag var här när viruset först gjorde att barerna stängdes i mars. Restaurangerna höll öppet i ungefär två veckor efter. Varje dag drack hundratals människor på restauranger, beställde en tallrik med ris eller jordnötter och sedan tog tio drinkar, samlades etc. Många barägare som också säljer snacks höll öppet och skapade argument på sociala medier med dem som inte kunde.

Varje dag var folk arga och tog bilder på restauranger fulla av drickande och umgänge, men barerna som var dedikerade till detta stängde. Du hade ställen som aldrig har sålt mat som plötsligt blivit restauranger.

Ja, polisen gjorde en razzia men eftersom det hände så mycket var det omöjligt att kontrollera fullt ut och slösade förmodligen bort mycket av sin tid. Det var också då folk trodde att det fanns ett virus och fler och fler blev rädda.

Nu är nästan ingen rädd och de flesta tror att viruset är borta från Thailand. De är på väg att tillåta restauranger att sälja alkohol igen och åtminstone i Pattaya är jag säker på att exakt samma sak som hände i mars kommer att hända nu, ännu mer om de inte tillåter några barer att öppna.

Det kommer att orsaka många argument, leda till fåniga räder som slösar bort allas tid och mer. Ännu värre kan det sluta med att legitima restaurangägare som behöver försäljning av alkohol för att göra vinst får ett förbud mot spritförsäljning en gång till.

Jag säger inte att öppna alla barer i staden och låta folk strömma in på nattklubbar med tusen personer. Det verkar som att regeringen fortsätter att säga att alla barer är högrisk men de tänker bara på megaklubbarna...de fortsätter att använda ett exempel på barerna i Korea men utbrottet de hänvisar till ägde rum på en nattklubb med tusentals. Inte en bar som passar tio personer som de flesta i Pattaya och runt om i Thailand.

Enligt min mening borde de tillåta öppning av små barer, kanske till och med bara ölbarer utomhus. Jag vet att det är lättare att göra allt eller inget men det skulle inte vara så svårt att säga gräns för antalet personer eller storleken på lokalen. Det finns många sätt att göra det på. Dessa små ställen är också de som behöver pengarna och behöver komma tillbaka till jobbet mest...de meganattklubbar och stora ställen kommer sannolikt att överleva.

Tack för att du läste,

mehdi

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/