Thailands regering: Att hålla nattliv, underhållning och barer stängda är inte politiskt

Bangkok-

Som svar på anklagelser från nöjes-, alkohol- och nattlivsbranschen i Thailand om att det troliga tillkännagivandet att alla barer, pubar, karaokelounger, nattklubbar och andra nattlivsställen, oavsett storlek, kommer att förbli stängda inom en snar framtid, representanter för den thailändska regeringen har sagt att det inte är politiskt.

Anklagelser från de som driver på för en återöppning av nattlivsindustrin som tjänar miljarder till Thailand och lockar miljontals internationella besökare årligen, särskilt till Pattaya och Phuket, hävdar att beslutet inte är vetenskapligt utan baserat på moraliska ståndpunkter från detta inom regeringen mot regeringen. nattliv, underhållning och alkoholdrycker. De hävdade att det skulle vara enkelt att tillåta några mindre barer eller pubar att öppna samtidigt som man noggrant kontrollerade de större och mer riskfyllda platserna. Industrin är också extremt lönsam för inhemsk turism, vilket den thailändska regeringen för närvarande försöker uppmuntra, enligt kritikerna.

Kritikerna hävdar också att regeringen flyttar målstolparna, efter att ha tidigare sagt att återöppningsplanen var fyra totala faser och att inte utelämna nattlivsbranschen ur planen för tillfället. De anklagade regeringen för att tillbringa veckor med att reta branschen offentligt och privat att de skulle öppna igen bara för att ändra uppfattning i sista minuten. Kritiker pekade också på omgivande län, som Kambodja och Vietnam, där nattliv och barer har varit öppna i flera veckor utan några enastående problem. Slutligen hävdar kritiker att att hålla nattlivet förbjudet men att ta bort utegångsförbudet bara kommer att flytta det under jorden där det inte kan övervakas eller kontrolleras noggrant alls.

General Somsak Rungsita, National Security Councils biträdande direktör och chef för rådet som arbetar för att återöppna stängda företag förnekade dessa anklagelser i går i ett kort uttalande till pressen i Bangkok.

Somsak sa att beslutet inte hade något att göra med moral, religion eller politik och att det strikt var ett vetenskapligt beslut baserat på läkare som råder den thailändska regeringen för närvarande. Han uppgav också att regeringen aldrig lovade att släppa alla stängda företag före fas fyra och att de mest riskfyllda företagen, om läkarna kände att de inte var redo, inte skulle öppna förrän de kände att de var det. Han sa att läkarna kände att oavsett regler och löften från barägare att kränkningar av social distans fortfarande skulle äga rum.

Somsak sa att dessa mötesplatser inte skulle vara stängda för alltid och att de skulle omvärdera dem regelbundet, såväl som den övergripande trenden för Covid19 i landet. Landet siktar fortfarande på att släppa alla restriktioner i slutet av månaden, möjligen inklusive nattlivsbranschen och premiärministern har tidigare bett om tålamod.

Ett officiellt tillkännagivande om nästa fas av återöppning, som var tänkt att vara den sista av fyra faser, kommer i morgon bitti, säger Center for Covid-19 Situation Administration talesman Dr. Taweesin Visanuyothin.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/