Jomtien Beach expansionsprojekt börjar - nästan tre år, 586 miljoner baht projekt

Jomtien-

Pattaya Citys tjänstemän meddelade idag att i slutet av månaden kommer arbetet att påbörjas med att utöka Jomtien-stranden och förstärka skador orsakade av erosion, ett projekt som redan hade ägt rum på närliggande Pattaya Beach...men den här gången i mycket större skala.

Projektet, som kontrakteras till det italiensk-thailändska utvecklingsföretaget, kommer att ta uppskattningsvis 900 dagar och 586 miljoner baht att slutföra.

Den första fasen kommer att bestå av delen av Jomtien Beach från Na Jomtien-änden till cirka Soi 11, bestående av att lägga till ytterligare cirka 50 meter till den nästan helt eroderade stranden i dessa områden.

680,000 XNUMX kubikmeter sand fraktas från Koh Rang Kwian för projektet, enligt Sjätte Marine Region Office. Denna fas ska börja i slutet av denna månad.

Den andra fasen, från Soi 11 till Pratumnak, skulle äga rum under räkenskapsåret 2022. Stranden är mindre eroderad här, enligt Marine Department, men kommer fortfarande att byggas ut.

För 2021 kommer projektet att växla för att bygga upp Bangsaen Beach, som också har eroderats avsevärt.

Pattaya News diskuterade ursprungligen denna nyhet förra året efter att tjänstemän beslutat att de var så imponerade av utbyggnaden av Pattaya Beach att de ville göra detsamma för Jomtien Beach.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/