Folkhälsoministeriet klargör om barer/pubar med mat/restauranglicenser kan öppna, livemusik på restauranger för fas 4

Bangkok-

Dr. Phanphimon Wipulakorn, generaldirektör för Department of Health, en del av det thailändska folkhälsoministeriet, talade med Associated Thai press i går och svarade på frågor om företag som kan vara företag av "hybrid"-typ och om de lagligt har möjlighet att öppnar i fas fyra på måndag.

Läs mer om Phase Four, som återöppnar de flesta företag men håller barer, nöjesställen och nattliv stängda här:

Detta svar kommer efter tillkännagivandet från Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, talesperson Dr. Taweesin Visanuyothin meddelade i går morse att restauranger, food courts och hotell kan sälja alkohol men barer, pubar, nattklubbar och karaokelounger kan inte det. Det väckte många frågor om ett ställe som är en bar, men som säljer mat som en restaurang med mattillstånd, lagligt kan öppna och servera människor.

Svaret, enligt Dr. Phanphimon, är följande:

"Det beror på vilken affärslicens lokalen har. Om en bar har en ordentlig, legitim restauranglicens, så kan den i teorin öppnas. Detta beror på den lokala myndighetsorganisationen - vissa provinser kanske inte vill tillåta detta och företagare bör kolla med sin lokala provins. Guvernörens kan stärka reglerna, men inte försvaga dem.”

"När det gäller livemusik, med konserter som kan fortsätta, skulle detta också bero på den specifika licensen som lokalen har. De måste ha en specifik licens för livemusik och inte bara en underhållningslicens. Detta kommer också att bero på lokala provinser och jurisdiktion.” Han lade till.

”Dessutom måste hygienåtgärderna och reglerna fortfarande gälla, såsom social distansering och konsertreglerna om minst fem kvadratmeter utrymme per person i den övergripande lokalen eller området för livemusik. Det måste också finnas ordentliga handtvättstationer, maskbärande och kontaktspårning med Thai Chana-plattformen. Det bör inte finnas reklam för speciella evenemang eller ölkampanjer." Han avslutade.

Chonburi-provinsen har ännu inte släppt sina specifika beställningar kring fas fyra, även om de delade meddelandet om att barer och nattliv ska förbli stängda från CCSA på deras konton i sociala medier i går eftermiddag. Pattaya har tusentals nattlivsställen och barer och tillsammans med Phuket har troligen skadats mest i Thailand av den fortsatta stängningen av nöjesställen, noterar The Pattaya News.

Men hundratals barer har även restaurang-/matlicenser vilket väcker frågan om de kan öppna måndag. Från Dr. Phannphimons svar, som är baserat på nationell nivå, verkar svaret vara ja...men Chonburi har ännu inte klargjort specifikt. Dessutom har CCSA uttalat att ölflickor på restauranger inte skulle tillåtas i fas fyra, vilket väcker fler frågor om "värdinnor", populära i Pattaya, skulle tillåtas arbeta på barer med restauranglicenser och om de anses vara ölcheer flickor.

Pattaya News föreslår att man väntar på Chonburi-specifika förtydliganden och order, troligen på söndag eller måndag, eller ringer 24-timmars kontaktcenter på 1337 för företagsägare som vill klargöra frågan.

CCSA har inte angett när exakt fortfarande stängda platser som barer och pubar kan öppna lagligt, med hänvisning till oro för social distansering.

Sändning
Användarrecension
1 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/