Den thailändska regeringen släpper mer information om 22 miljarder bahts inhemska turismkampanj och paket

BANGKOK (NNT) – Regeringen godkände idag i princip tre 4-månaders turismkampanjer värda 22.4 miljarder baht, som syftar till att kickstarta turistsektorn från juli till oktober.

Regeringen kommer att erbjuda turismpaket och subventioner i tre separata kampanjer, som börjar med turismpaket för Village Health-volontärer och personal på distriktets hälsofrämjande sjukhus, som har arbetat outtröttligt under covid-19-utbrottet.

För att finansiera detta erbjudande kommer regeringen att tillhandahålla en turismbudget på 2.4 miljarder baht för 1.2 miljoner hälsovolontärer och hälsofrämjande sjukhuspersonal, för att göra det möjligt för dem att ta en 2-dagars, 1-natts resa eller längre med ett reseföretag. Budgeten kommer att ge en ersättning på upp till 2,000 XNUMX baht för deras resepaketkostnader.

När det gäller allmänheten kommer regeringen att ge 40 procent eller upp till 3,000 600 baht i ersättning för en hotellvistelse på upp till fem nätter. Berättigade personer kommer att få upp till XNUMX baht per natt ersättning på den statliga plånboken som kan användas för att betala för mat eller tjänster under deras resa.

Regeringen kommer att anslå en budget på 10.8 miljoner baht för denna kampanj. För att få bidraget måste hotellvistelsen vara i en annan provins än resenärens registrerade bosättningsprovins.

Regeringen kommer också att ge ett transportstöd till 2 miljoner människor på 40 procent eller inte mer än 1,000 2 baht per person, vilket kostar cirka XNUMX miljarder baht. Subventionen är endast tillämplig på lågprisflygbiljetter, biluthyrning och icke-schemalagda busslinjer.

Dessutom kommer personer som utnyttjar förmånerna av kampanjen för hotellvistelse också att få ett erbjudande om en tur- och returbiljett på 2,5000 XNUMX baht per person.

Regeringen har gett Krungthai Bank i uppdrag att utveckla en central plattform för att samla in information från hotell, reseföretag, transportleverantörer, restauranger och turistattraktioner, medan Thailands turistmyndighet och ministeriet för turism och sport kommer att tillkännage mer information om dessa erbjudanden .

Källa: Thai National News Bureau

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/