Thailändska musiker vädjar till regeringen att åter öppna ställen för liveunderhållning så att de kan arbeta

Bangkok-

En grupp på femtio oberoende thailändska musiker vädjade till den thailändska regeringen i Bangkok i dag att tillåta ställen med levande underhållning, där de tjänar större delen av sin inkomst, att öppna igen.

De lämnade in en direkt framställning till den thailändska regeringens officiella klagomålscenter och har begärt att framställningen ska gå direkt till Thailands premiärminister Prayut Chan O' Cha.

Gruppens representant, Pornphan Petrarat, uppgav till Associated Thai Press att även om en viss lättnad hade gjorts för organiserade sitt-down-konserter, spelar de flesta av de uppskattningsvis 100,000 19 egenföretagande musikerna över hela Thailand på pubar och levande nöjesställen som förblir stängda enligt statlig order. Med dessa mötesplatser av alla former och storlekar stängda, även i delar av landet som aldrig har haft ett bekräftat fall av Covid-100,000 Coronavirus, sa hon att det innebar att XNUMX XNUMX hushåll fortfarande inte kunde klara sig.

Gruppen uppgav också att det rådde massförvirring över att regeringen tillåter levande musik på restauranger och att nästan ingen restaurang tog chansen eftersom de var rädda att de skulle kunna klassificeras som en nöjesplats och stängas av. Kravet för en konsert är också fem kvadratmeter per person, vilket hon sa att nästan ingen restaurang hade de höga utrymmeskraven för att passa fler än en handfull kunder.

Musikerna har bett regeringen att överväga att öppna åtminstone mindre pubar och barer för att tillåta dem, och hundratusentals andra över hela landet, inom sju dagar, specifikt efter att landet når tjugoåtta dagar utan en enda lokalt spridd covid-19 infektion registrerad eller bekräftad. Detta datum, som läkare från den thailändska regeringen ständigt har sagt är ett aktuellt mål, beräknas till den 22 juni.

Regeringen vägrar dock att ge ett tidsfönster för att tillåta nöjeslokaler att öppna vid denna tidpunkt, och fortsätter att citera att de är för riskabla att öppna.

 

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/