Redaktionell: Varför vi täcker Pattaya trafikolyckor

Av Adam Judd

Jag får då och då ett e-postmeddelande eller ett meddelande där jag frågar varför vi täcker trafikolyckor eller motorcykelolyckor på The Pattaya News och jag ville ta en stund för att förklara varför vi gör det.

Skälen till att vi gör det tror jag inte är direkt uppenbara för dem som inte förstår.

Den största "pushback" vi får för att täcka olyckor är påståendet att "De händer hela tiden, det är inga nyheter".

Det är inte helt sant och här är några anledningar till varför.

1. Vi har drivit på faktiska, betydande förändringar genom att täcka olyckor i den här staden. Från att u-svängar har utökats eller stängts, vägarbetsområden har blivit ytterligare belysta och fler barrikader lagts till efter en olycka, farliga gropar och vägområden fylls, trafikpolisen utdelas ytterligare till områden som ofta har problem osv...stadsförvaltningen följer oss noga och andra lokala nyheter och när de ser kontinuerliga farliga områden och vi lyfter fram att problemåtgärder vidtas oftare än vad folk tror. Detta i sin tur orsakar förhoppningsvis färre olyckor i framtiden.

2. Vi har vid ett antal tillfällen publicerat olyckor med en oidentifierad förare men genom grundläggande beskrivningar av plats, fordon och andra detaljer har vi blivit kontaktade och hjälpt familj och vänner att få stöd och hitta den skadade eller i vissa fall olyckligtvis avliden person .

3. Videor, foton och vittnesutsagor som vi har lagt upp har använts av personer som har råkat ut för olyckor, särskilt påkörda av berusade förare, för att korrekt bevisa fel och undvika att behöva betala ur fickan eller för att individer ska hjälpa till att bevisa för brottsbekämpning eller juridiska personer att de hade rätt och inte fel.

4. Vi hoppas att genom att ge kontinuerlig förstärkning att bilkörning kan vara farlig här, särskilt sent på natten, för människor att vidta vissa försiktighetsåtgärder, bära hjälm, sakta ner och vara medvetna om farliga vägar och platser. Vi är i slutändan en lokal digital tidning och servar vårt lokalsamhälle. Jag är medveten om att denna punkt kan vara lite naiv men om vi får ens en person att vidta ytterligare försiktighetsåtgärder har vi lyckats.

Det finns också andra mindre skäl men förhoppningsvis visar denna lilla lista med fyra våra läsare varför vi publicerar olyckor och kommer att fortsätta att göra det, om än utan grafiska eller okänsliga bilder som kan skada eller skada familjen eller vännerna till de som är inblandade i en olycka.

Vänliga hälsningar,

Adam Judd, delägare Pattaya News

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/