Folkhälsominister: Thailand kan ha Covid-19-vaccinet klart i början av 2021

Bangkok-

Den thailändska hälsoministern, Anutin Charnvirakul, talade vid en presskonferens idag där han konstaterade att Thailands tester med flera typer av potentiella covid-19-vacciner gick bra och att det första kan vara klart i början av 2021.

I ett joint venture med BioNet-Asia utvecklar de ett DNA-baserat vaccin som enligt Anutin redan har visat betydande framsteg på möss i antikroppssvarstester.

Bionet-Asia är ett thailändskt-franskt privat företag.

Enligt Anutin kan Thailand vara ett av de första länderna i världen att utveckla ett vaccin mot Covid-19. Han uppgav att thailändarna skulle ha första prioritet, även om de skulle dela formeln med världen om de var framgångsrika.

Thailand arbetar på totalt sex typer av vaccin under utveckling för närvarande och ägnar en betydande del av sin medicinska kraft åt att hitta ett vaccin. De sex typerna är DNA, mRNA, proteinsubenhet, virusliknande partiklar (VLP), inaktiverat virus och viral vektor. Chulalongkorn University arbetar på ett mRNA-vaccin och har nyligen rapporterat betydande framsteg med apbaserade tester.

Anutin har tidigare anmält sig frivilligt att vara den första personen som injicerats med ett vaccin i en mänsklig prövning i Thailand.

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/