Det thailändska kabinettet ger officiellt grönt ljus för att förlänga nöddekret till slutet av juli, fas fem öppnar

Bangkok-

Vid ett möte ledd av Thailands premiärminister Prayut Chan O'Cha i Bangkok i morse med det thailändska regeringen har regeringen, som allmänt väntat, fattat beslutet att officiellt förlänga nöddekretet och tillåta återöppningar i fas fem av stängda företag som underhållning lokaler och internetkaféer.

Förlängningen av dekretet skulle vara till slutet av juli medan starten av fas fem är schemalagd för imorgon, första juli. Det noteras att tills åtgärderna visas i Royal Gazette är de inte slutförda, men det är huvudsakligen en formalitet vid denna tidpunkt och förväntas inom en snar framtid.

Chonburi-provinsen gjorde ett kort inlägg på sin Facebook-sida i går kväll, den 29 juni, för att konstatera att fas fem återöppnande ägde rum men inte har publicerat eller släppt specifika order till allmänheten och det är okänt om de kommer att göra det just nu. Bekymrade företagare som vill bekräfta vad de kommer att behöva göra för att återöppna sina lokaler kan kontakta stadens callcenter på 1337. I allmänhet kräver de utgivna riktlinjerna uppdaterade av Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, begränsningar på grupper till fem personer, inget mingel, 2 meter mellan bord eller skiljeväggar på plats, 1 meter mellan varje person i en grupp och använda Thai Chana-plattformen för att checka in på lokaler. Normala hygienåtgärder som desinfektionsmedel, masker och temperaturkontroller uppmuntras också.

Dessutom har The Pattaya News haft flera rapporter om att midnattsstängningen av nöjesställen tillkännagavs av Thai Center for Covid-19 Situation Administration VILJA ansöka till Pattaya City, men har inte kunnat få en slutgiltig bekräftelse vid presstid. Vi kommer att uppdatera våra läsare när mer information släpps.

 

 

Sändning
Användarrecension
2.25 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/