Sommarsegling på Varuna Yacht Club i Pattaya

Följande är en sponsrad/reklamfilm. Artikeln och åsikterna är deras egna.

Sommarsegling vid Varuna

Pandemin har inneburit att en sommarsemester utomlands inte kommer att vara möjlig i år och både thailändare och utlandsbor tittar på semester- och fritidsalternativ i landet.

För Bangkokbor är de föredragna destinationerna inom 2 till 3 timmar från staden.

En av Thailands mindre kända pärlor är Royal Varuna Yacht Club i Pattaya.

Den familjevänliga segelklubben som endast är medlemmar ligger på stranden nära Royal Cliff Hotel.

Klubben är till för strandsjösatta båtar, både katamaraner och enskrovsbåtar.

Kvalificerade instruktörer utbildar både barn och vuxna från nybörjare till erfarna seglare i thailändska och engelska. Det finns ingen anledning att äga en båt för att gå med, eftersom klubben har hyrbåtar.

Klubben har restaurang, boende och pool.

"Det är en perfekt flykt från Bangkok. Att lära sig segla är en fantastisk aktivitet för barn att komma ut i en hälsosam miljö, i en sport där det är möjligt att upprätthålla social distans", sa Susan Williams, mamma till två barn som lärde sig att segla på RVYC . "Det är säkert för barn både på och utanför vattnet".

"RVYC är en fantastisk familjeanläggning för alla åldersgrupper och nationaliteter", sa Mrs. Koravic Bhanubandh Na Ayudhaya som tillbringade sina barndomshelger med att segla på RVYC och vars son nu också seglar i Varuna.

Medlemskap i klubben är öppet för alla oavsett seglingserfarenhet.

Det finns över 400 medlemmar av 40 nationaliteter.

"Människor blir ibland avskräckta av namnet" yachtklubb "men det här är ingen stor fancy marina, bara en fantastisk anläggning för familjer, erkänd som en av de bästa små segelklubbarna i världen", sa Barry Osborne, general manager. 

Klubben är endast till för medlemmar men medlemsavgifterna är rimliga och tillgängliga för både individer och familjer.

"Under denna tid av svåra reserestriktioner för resor, är att lära sig segla på Royal Varuna Yacht Club en fantastisk möjlighet att skaffa en livslång färdighet i en hälsosam miljö"  

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/