Idag är det Asalha Puja-dagen i Thailand, imorgon börjar buddhistiska fastan-ingen spritförsäljning

Asalha Puja infaller på fullmånedagen i den åttonde månmånaden, vilket sammanfaller med den femte juli i år.

Den firar dagen då Buddhas första predikan hölls för hans första fem lärjungar, och på så sätt uppstod den trefaldiga ädelstenen, bestående av Buddha, Dhamma och Sangha.

Sangha Supreme Council of Thailand tillåter tempel över hela landet att hålla religiösa aktiviteter på Asalha Puja Day och Buddhist Lent Day för i år, nu när situationen med covid-19 i Thailand har förbättrats.

Men varje tempel måste fortfarande strikt följa de förebyggande åtgärderna för covid-19, som inkluderar att tillhandahålla en screeningpunkt, bära en ansiktsmask och följa fysisk distans medan du deltar i aktiviteter som att be i ubosot och gå med i den trippelcirkumambulationen.

Under Asalha Puja och Khao Phansa (eller buddhistiska fastansdag), som är dagen efter Asalha Puja (i morgon), kommer det att råda ett försäljningsförbud för alkohol. Ingen alkohol kommer att säljas eller serveras dessa dagar. Nöjesställena är stängda.

Källa: Thai National PR

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/