Den thailändska regeringen godkänner förslaget från turist- och sportministeriet om att vara värd för MotoGP till 2025

Bangkok-

Ett möte med ministrarna på onsdagen godkände ett förslag från ministeriet för turism och sport att vara värd för Grand Prix-motorcykelracing (MotoGP) fram till 2025 och en budget på 900 miljoner baht för att hjälpa till att betala för evenemangets licensavgift.

Thailand har tidigare haft rätten att vara värd för MotoGP i tre år, från 2018 till 2020. Tävlingarna 2018 och 2019 var mycket framgångsrika, men årets evenemang har ännu inte ägt rum. 2018 var Thai GP den mest besökta och utsågs till säsongens bästa av MotoGP.

Evenemanget genererade 3 miljarder baht i ekonomiskt värde och bidrog till att öka inkomstfördelningen i den lokala ekonomin, särskilt i Buriram och närliggande provinser.

Att vara värd för motorcykeltävlingarna i världsklass i fem år kommer att kosta 3.24 miljarder baht, inklusive 1.8 miljarder bahts licensfria. Regeringen gick med på förslaget att betala 50 procent av avgiften.

Årets evenemang beräknas äga rum den 21 och 22 november, men arrangörerna måste kontrollera de deltagande ländernas beredskap. Icke desto mindre har folkhälsoministeriet förberett åtgärder för att hjälpa till att begränsa spridningen av covid-19, om loppet skulle beviljas tillstånd att fortsätta.

Källa: Thai National News Bureau

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/