Ledande thailändsk läkare varnar för möjligheten av andra vågen av Covid-19 om Thailand lättar på gränsrestriktioner och kontroll

BANGKOK – Dekanus för medicinska fakulteten vid Siriraj sjukhus, Prof. Dr. Prasit Watanapa, har uttryckt sin åsikt att Thailand är mottagligt för en andra våg av covid-19-infektion, på grund av den ihållande pandemin internationellt, och uppmanar alla att arbeta tillsammans för att skydda mot sjukdomen.

Dr. Prasit avslöjade statistik om COVID-19 globalt, vilket indikerar att infektionen fortfarande sprider sig och tillade att många länder redan står inför en andra våg eller utbrott av infektioner. Samtidigt som han erkände att Thailand inte har sett en ny infektion på över 50 dagar, hävdade han att det inte betyder att landet är fritt från sjukdomen eller asymtomatiska bärare.

På grund av de senaste fallen av en egyptisk soldat med viruset som reser genom Rayong-provinsen och en sudanesisk ambassadörs barn, uppmanade dekanus till strängare åtgärder beträffande dem som kommer in i nationen, särskilt de som kommer illegalt. Han hänvisade specifikt till gränskontroll kring landgränser och närliggande länder och senaste ansträngningar från relevanta myndigheter för att hålla borta illegala migranter.

Icke desto mindre uttryckte läkaren förtroende för det thailändska folkets disciplin och förmåga att upprätthålla god praxis, såsom maskbärande, social distansering och registrering hos den thailändska Chana Covid-19-spårningsplattformen. Han har gett flera varningar genom livediskussioner på Facebook om människor som sviker sin vakt, och uppmuntrat den thailändska befolkningen att vara alert och inte släppa maskbärande eller fysiskt avstånd tills ett vaccin kan hittas.

Dr. Prasit har gett flera allvarliga varningar under hela Covid-19-situationen i Thailand, inklusive i mars när han förutspådde att Thailand skulle ha 350,000 7,000 infektioner och cirka 15 XNUMX dödsfall senast den XNUMX april om Thailand inte hanterade sjukdomen ordentligt. Han var också en av de första rösterna som krävde ett förbud mot alla utländska besökare i mars, och sade att det var för riskabelt att tillåta gränsöppningar. I april varnade han för att massflykten av personal, främst från nöjesställen och red light-distrikt, som lämnar Pattaya, Bangkok och Phuket för att åka till sina hemprovinser skulle leda till ett stort andra utbrott. I mitten av juni, innan Thailand lyfte restriktionerna för de mest riskfyllda företagen som massagebutiker, barer och nattklubbar och liknande samlingsplatser varnade han för att ett andra utbrott av infektioner skulle vara "oundvikligt" om restriktionerna togs bort, även om det snarare skulle leda till avstängningar per område sedan ett helt land.

Dr. Prasit har också sagt att han tror att det huvudsakliga utbrottet av viruset över hela världen kommer att fortsätta till åtminstone november, i uttalanden i mars när han sa att viruset skulle pågå i ungefär nio månader enligt hans åsikt. Han har varit orubblig mot undantag för "VIPS" som den egyptiska soldaten eller Sudan Girl och varnat för att regeringen måste behandla alla lika när det gäller viruskontrollåtgärder, oavsett deras "elitstatus" eller riskera ett andra utbrott.

Thailand har, genom en strikt nästan fyra månaders period av olika nedstängningar och företagsstängningar, gränsstängningar, utegångsförbud, restriktioner för inrikesresor, hygienåtgärder och andra restriktioner haft 58 dödsfall och endast över 3,200 19 fall av Covid-XNUMX, många importerade från utlandet, som presstid.

Källa: Thai National News Bureau med ytterligare material från The Pattaya News team

Sändning
Användarrecension
3 (2 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/