Rayongs guvernör säger att alla skolor i provinsen ska öppna igen på måndag efter Covid-19-skräck

Rayong-

Rayongs guvernör uppgav att han hade beordrat alla 274 skolor i provinsen att öppna igen måndagen den 20 juli.

Detta följer på en incident lördagen den 11 juli, där en egyptisk soldat bröt mot reglerna för självkarantän på sitt hotell och gick till ett köpcentrum och väckte allmän rädsla. Tusentals människor testades och varje skola i provinsen stängdes av försiktighet. Vid presstid har inte en enda person testat positivt för Covid-19 och många sitter kvar i fjorton dagars karantän av försiktighetsskäl.

Guvernören, Surasak Chareonsirichote talade till pressen idag och sa att provinsen måste återgå till sina normala liv och inte kan leva i rädsla. Han kommenterade hur majoriteten av skolorna inte hade någon koppling till händelsen eller var i närheten av köpcentret där soldaten besökte.

Rayong-tjänstemän har uppmanat inhemska turister att återvända till provinsen och betonat att det inte var någon fara på flera dagar nu.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/