Thailands premiärminister säger att säkerheten för allmänheten är högsta prioritet

BANGKOK – Thailands premiärminister, Prayut Chan O'Cha, har tackat allmänheten för att ha varit vaksam – angående fallet med en diplomat som ber om att få spendera sin karantän på en privat bostadsrätt och säger att detta kommer att bidra till att förbättra effektiviteten i sjukdomskontroll, och frågar allmänheten att förbli säker på att regeringen ser allmänhetens säkerhet som sin högsta prioritet.

Regeringens talesperson Narumon Pinyosinwat uttalade till thailändsk press i går att premiärminister och försvarsminister general Prayut Chan-o-cha har tackat allmänheten för att ha varit vaksam och stöttat regeringens operation för att kontrollera spridningen av covid-19.

Premiärministerns kommentarer är ett svar på en incident i en bostadsrätt i Bangkok, där bostadsrättskontoret för juridiska personer vägrade låta en återvändande diplomat baserad i Bangkok att självisolera i bostadsrätten i 14 dagar istället för i en certifierad karantänanläggning.

Regeringens talesperson sa att relaterade myndigheter rullar ut nya, mer försiktiga regler angående diplomater och affärspersoner som kommer in i landet, med första prioritet att vara säkerheten och allmänhetens välbefinnande.

Utrikesministeriet skickade ut meddelanden till utländska beskickningar i Thailand den 14 juli och bad diplomatiska beskickningar, konsulära representanter och internationella organisationer att strikt följa 14-dagars karantänen vid en anläggningsregel, vid ankomsten till Thailand, för att förhindra spridning av covid-19. Denna regel har varit i kraft sedan den femtonde juli.

Diplomater och deras medföljande familjemedlemmar är nu föremål för ett covid-19 svabbtest med realtids-PCR-metoden vid ankomst till Thailand på flygplatsen. Regeringen överväger nu effektiviteten av sjukdomskontrollåtgärder relaterade till diplomater. Utrikesministeriet kommer att underrätta utländska beskickningar och internationella organisationer om framtida förändringar av reglerna.

Det föregående är ett pressmeddelande från Thai National News Bureau.

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/