Jättevattenövervakningsödla borttagen från bilen i Si Racha

Si Racha-

En lokal invånare i Si Racha fick en stor överraskning när hon upptäckte en gigantisk vattenövervakningsödla i sitt hem och tillkallade räddningsarbetare i panik.

Ödlan, som var över 2 meter lång och färgat guld och silver hade kilat in sig bakom en islåda i hemmet till en lokal thailändsk invånare, som inte var namngiven. Räddningsarbetare från en lokal thailändsk räddningsförening anlände till hemmet som låg i by nummer 6 i Bowin Subdistrict. Ödlan lyckades undvika första fångst och gömde sig inne i maskinrummet på ett närliggande fordon.

Räddningsarbetare och lokala invånare hjälpte till att ta bort några delar från bilen för att säkert ta bort vattenmonitorn från motorområdet. Ödlan kommer att flyttas till ett skogsområde i närheten av räddningspersonal. De uppgav att ödlan var vid god hälsa och oskadd, även om den var orolig på grund av den uppmärksamhet som fångsten orsakade. Även husägaren skakades av händelsen. I Thailand ses vattenvakter av vissa som otur och ödlans namn på thai används också ofta som ett starkt förolämpnings- eller förbannelseord.

Foton: Pattaya Message

Sändning
Användarrecension
5 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/