Sex illegala migranter och en thailändsk smugglare arresterades i Sa Kaeo

Sa Kaeo-

Sex illegala migranter från Kambodja fångades vid en vägkontroll i Sa Kaeo i helgen för att stoppa illegala gränsövergångar och potentiell risk för spridning av Covid-19 Coronavirus.

Gränskontrollen, den kungliga thailändska polisen och andra divisioner har nyligen intensifierat gränskontrollen efter regeringens anvisningar. Sa Kaeo har varit en speciell hotspot med många illegala migranter som försökt ta sig över gränsen för att arbeta illegalt i Thailand. Med oro för den potentiella spridningen av Covid-19 vid alla tiders höga checkpoints finns kontrollpunkter i kraft på många vägar i Sa Kaeo-området. Lokala byar vid gränsen har också fått i uppdrag att anmäla främlingar.

Kajornsak Sonsom, 48, från Sa Kaeo, greps för att ha kört de sex kambodjanska medborgarna. Han ska ha erkänt att han fått betalt 3,500 XNUMX baht per person för att smuggla dem över gränsen i Ta Prayha-distriktet och transportera dem till Phetchabun.

Kajornsak kommer att ställas inför flera anklagelser relaterade till smuggling av illegala migranter till landet, samt anklagelser om smittsamma sjukdomar enligt Sa Kaeo-polisen. När det gäller de sex illegala migranterna kommer de att testas för Covid19 och deporteras till sitt eget land. Tjänstemän sa innan de togs på Highway 33 att de inte exponerades för allmänheten förutom Kajornsak.

Foton/original thailändsk rapport: 77kaoded

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/